Λύτρωσε τη Γερμανία ο Φίλκρουγκ, 1-1 την Ελβετία των αντεπιθέσεων

Metrosport Team24 Ιουνίου 2024

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πετύχει το γκολ που κυνηγούσε για 90 λεπτά η Γερμανία και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ελβετία στην τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024. Γερμανία και Ελβετία πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. 

Οι Γερμανοί απείλησαν μόλις στο τρίτο λεπτό με κεφαλιά του Χαβερτς αλλά ο Τζάκα ήταν σε ετοιμότητα. Στο 18 βρήκαν δίχτυα οταν ο Άντριχ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Ζόμερ έκανε λάθος εκτίμηση και είδε την μπάλα να περνάει την γραμμή. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Μουσιάλα πάνω στον Έμπισερ. 

Στο 28ο λεπτό οι Ελβετοί βγήκαν στην αντεπίθεση και πήραν το προβάδισμα όταν μετα απο γύρισμα του Φρόιλερ από τα αριστερά, ο Εντόι έκανε την κίνηση και άπλωσε το πόδι του για να κάνει το 1-0. 

Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR αλλά οφσάιντ δεν υπήρχε. Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσα να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά το σουτ του Εντόι πέρασε δίπλα από την εστία του Νόιερ. 

Οι Γερμανοί βγήκαν στην επίθεση και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης αλλά το σουτ του Χαβερτς και η κεφαλιά του Ρούντιγκερ δε βρήκαν στόχο. Στο δεύτερο μέρος η Γερμανία συνέχισε να είναι στην επίθεση και στο 51' απείλησε όταν ο Βιρτς έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μουσιάλα, εκείνος σούταρε εκτός περιοχής, ο Ζόμερ απέκρουσε, ο Γκουντογκάν πήρε το ριμπάουντ αλλά ήταν άστοχος. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ ούτε στο 81' δεν κατάφεραν να στειλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κροος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζόμερ απέκρουσε αλλά το σουτ του Σανέ πέρασε άουτ. 

Στο 84΄η Ελβετία βγήκε στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Ζόμερ, ο Ράουμ έδωσε στον Βάργκας που βγήκε μπροστά στο Νόιερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε επειδή ήταν σε θέση οφσάιτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Χάβερτς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 88' οι Ελβετοί απείλησαν ξανά στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Τζάκα απέκρουσε με δυσκολία ο Νόιερ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερησεων η Γερμανία βρήκε το πολυπόθητο γκολ με κεφαλιά του Φίλκρουγκ από την καρδιά της άμυνας της Ελβετίας μετά από γέμισμα από τα αριστερά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65' Duah), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (65' Αμντουντί), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65' Βάργκας)

Γερμανία: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Τα (61' Σλότεμπεργκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Βιρτς (76' Σανέ), Μίτελστεντ (61' Ράουμ), Γκουντογκάν, Άντριχ (65΄Μπάιερ)

H βαθμολογία του ομίλου

1. Γερμανία 7

2. Ελβετία 5

3. Ουγγαρία 3

4. Σκωτία 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.