Λύτρας: Ποιος είναι ο ποινικολόγος που οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Πρωταγωνιστής της επικαιρότητας έχει γίνει μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο γνωστός ποινικολόγος, που στο παρελθόν υπήρξε δικηγόρος σε πολύκροτες υποθέσεις, κρίθηκε τελικά προφυλακιστές, καθώς οι αρχές αντικατέστησαν τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει με προφυλάκιση.

Ποιος είναι, όμως, ο Απόστολος Λύτρας, που από υπερασπιστής των θυμάτων μετατράπηκε σε θύτης; 

Ο Απόστολος Λύτρας γεννήθηκε το1972 στην Αθήνα και εδώ και χρόνια είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, αλλά και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων, αλλά και μέλος του ΔΣ Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του ίδιου Δήμου Βριλησσίων, ενώ είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και νομικός Σύμβουλος σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία.

Οι πολύκροτες υποθέσεις που ανέλαβε

Πριν απασχολήσει την επικαιρότητα με τον ξυλοδαρμό της εδώ και χρόνια συζύγου του, ο Απόστολος Λύτρας υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης οικογενειών θυμάτων, που έπεσαν θύματα δολοφονικών - και άλλων - επιθέσεων.

Μεταξύ αυτών, υπήρξε η υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με πολλαπλλές μαχαιριές τον Οκτώβριο του 2017 στο δεύτερο νεκροταφείο Αθηνών, αλλά και η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Από τις υποθέσεις που τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο ήταν η υπεράσπιση της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, όταν ενεπλάκησαν διαμάχη με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου, που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο του εκλιπόντος τραγουδιστή, αλλά και η υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, την οποία, τελικά, και άφησε.

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας υπερασπίστηκε τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που είχε πέσει θύμα κατ' εξακολούθηση βιασμών και μαστροπείας, αλλά και της 28χρονης πρώην συντρόφο του Στάθη Παναγιωτόπουλου, τον οποίο και κατήγγειλε για revenge porn. 

Τα χρέης και οι σχέσεις με την πρώην σύζυγό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δικηγρός φέρεται να είναι πνιγμένος στα χρέη, με τους ασκούμενους δικηγόρους που υπάρχουν στο γραφείο του να πληρώνουν οι ίδιοι για τις επαγγελματικές ανάγκες του.

Μάλιστα, ο δικηγόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με συνεχείς πλειστηριασμούς, με τη μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου να βγαίνει στο σφυρί την 26η Ιουνίου, ενώ ακολουθεί ένα ακόμη για γραφεία που διατηρεί σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, ένας δεύτερος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου, ενώ επισπεύδουσα και στις δυο περιπτώσεις είναι η Intrum.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.