Λυκογιάννης: «Χρειάζεται εκσυγχρονισμό η Εθνική, έτσι θα ξαναγίνει ισχυρή»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αρης Λυκογιάννης και μίλησε για την Εθνική Ομάδα, την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ και το πώς μπορεί να βελτιωθεί το μέλλον για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Έλληνας προπονητής είπε, αρχικά, για την Εθνική και το τουρνουά: «Είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις. Βλέπουμε ομάδες που δεν είχαν τόσο μεγάλο και έμπειρο ρόστερ και με απώλειες να βρίσκονται στην οκτάδα. Η Σλοβενία, που την κερδίσαμε μέσα έξω σε δυο φιλικά, είναι στην οκτάδα. Δεν είναι θέμα προσδοκιών άλλα πoιο είναι το σκεπτικό, ποια είναι η διαδικασία και γιατί τα τελευταία χρόνια είμαστε μακριά από επιτυχίες. Δεν έχει να κάνει με το ρόστερ αλλά γενικότερα με το πού βαδίζουμε ως εθνική ομάδα».

Αν δεν έχει εκσυγχρονιστεί η Εθνική και πώς θα ισχυροποιηθεί: «Ισχύει 100%. Χτίζοντας μια Εθνική με ένα ρόστερ που θα είναι μαζί αρκετό διάστημα με τον ίδιο προπονητή, να γίνει ένα πάντρεμα που θα ταιριάζει το στυλ του μπάσκετ με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Δεν αρκεί να έχεις ικανούς παίκτες. Είναι τα χαρακτηριστικά τους κατάλληλα να παίξουν ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού; Οι ομάδες που πάνε φέτος στην οκτάδα δεν είναι αχτύπητες ή με παίκτες που είναι πρωταγωνιστές στην ομάδα τους, τον Μπέντζιους τον παίξαμε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάσαρι, ο Καρινιάουσκας έπαιζε στην Κύμη. Υπάρχουν ένας-δύο σταρ και οι υπόλοιποι άλλα το θέμα είναι αν το στιλ τους ταιριάζει με τους υπόλοιπος. Δεν υπάρχει ένας σποτ σουτέρ. Έκανε 2-3 καλές εμφανίσεις ο Ρογκαβόπουλος, μπορούμε να χτίσουμε σε αυτό; Όλος πλανήτης παίζει μπάσκετ, όλοι διαβάζουν. Βλέπουμε πόσα βήματα μπροστά έχει κάνει η Γερμανία, η βελτίωση που έχει η Ιταλία. Η Λετονία και η Σλοβενία δεν έχουν καμία δυνατή λίγκα. Το γερμανικό είναι ένα πρωτάθλημα με διαρκή εξέλιξη. Αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να μας προβληματίσουν».

Ποια ομάδα ξεχωρίζει: «Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν το δικό τους στιλ. Νομίζω ότι η ήττα που έκαναν από τη Λιθουανία ίσως λειτουργήσει ως καμπανάκι. Και ο Καναδάς έχει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα. Η Σερβία έχει καλούς παίκτες και έναν πολύπειρο προπονητή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.