«Λύγισε» στις καθυστερήσεις η Εθνική από την Ολλανδία

Πέτρος Χαριζακλής16 Οκτωβρίου 2023

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και αντέχοντας για 93 λεπτά, η Εθνική Ελλάδας έχασε με 0-1 από την Ολλανδία και έπεσε πλέον στην 3η θέση του ομίλου, με τις ελπίδες για πρόκριση να είναι μόνο μαθηματικές και όχι ρεαλιστικές. Βέβαια η Εθνική ομάδα έχει το μαξιλαράκι του Nations League και των πλέι οφ του Μαρτίου.

Η γαλανόλευκη το πάλεψε παίζοντας κυρίως άμυνα, ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά βγάζοντας και ένα πέναλτι, ωστόσο λύγισε στις καθυστερήσεις δεχόμενη το 0-1 από τον Φαν Ντάικ να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Η Ολλανδία απείλησε δύο φορές πριν τα μισά του πρώτου μέρους στην OPAP Arena, όμως στη δεύτερη ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την Εθνική μας ομάδα. 


Λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους, ο Κουλιεράκης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Φαν Ντάικ, ωστόσο ο Βλαχοδήμος κράτησε ζωντανή την Εθνική μας καθώς απέκρουσε την εκτέλεση του Βέγκχορστ.


Στο 44' ο Μπεργκβάιν βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το γυριστό στην κίνηση και ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σε κόρνερ.

H Εθνική Ελλάδας είχε την πρώτη της τελική στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Ιωαννίδη ενώ ο Βλαχοδήμος λίγο αργότερα σταμάτησε άλλη μία φορά τους Ολλανδούς.

Στο 50ό λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε φανταστική κούρσα από τα δεξιά, όμως το πλασέ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Βλαχοδήμου να σταματήσει ξανά τον Ρέιντερς και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Μετά το 80' ο Πογιέτ είχε στο ματς ταυτόχρονα τρεις επιθετικούς, όμως η Εθνική δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι στο 89' και στο 93ο λεπτό ο Φαν Ντάικ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1.



ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61' Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81' Παυλίδης), Μπακασέτας (60' Φούντας), Μασούρας (77' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46' Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74' Μίκι Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Βίφερ (81' Ντε Ρον), Σίμονς (62' Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέχορστ (62' Μπρόμπεϊ).

Δείτε τα highlights του αγώνα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.