Λουτσέσκου: «Το παιχνίδι με την Γαλατά είναι πιο... εύκολο για να δώσεις κίνητρο στους παίκτες»

Γιώργος Ζαΐρης24 Σεπτεμβρίου 2024

Παιχνίδι που μπορείς να δώσεις εύκολα κίνητρο στους παίκτες του χαρακτήρισε αυτό με τη Γαλατασαράι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου πριν από την αναμέτρηση των δυο ομάδων για την πρώτη αγωνιστική του Europa League. 

O Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέσει ακόμη στόχους καθώς είναι μικρό το χρονικό διάστημα, τόνισε ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς κόντρα στους Τούρκους, σχολίασε το σερί αγώνων που ακολουθεί ενώ τόνισε ότι η ομάδα του αποπνέει σεβασμό με όλα όσα έχει πετύχει.  

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν επιτρέπει στον εαυτό του να απολαύσει αυτό το νέο φορμάτ: «Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Απόλαυσα το Σάββατο στον Βόλο, θα απολαύσω αυτό με την Γαλατά, αυτό πριν 10 μέρες. Έτσι είμαι φτιαγμένος. Σίγουρα είναι μια διαδικασία που θα απολαύσω».

Αν έχει βάλει στόχο για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Europa League: «Με ξέρετε πολύ καλά, οι παίκτες με γνωρίζουν πολύ καλά, με ενδιαφέρει μόνο το επόμενο ματς. Ποτέ δεν μιλάω για στόχους όταν έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες στην σεζόν. Είμαι αφοσιωμένος στο επόμενο παιχνίδι και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να περάσουν αυτό σε όλη την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε δυο φορές στα προημιτελικά του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μάθει να παίζουμε τρία ματς την εβδομάδα. Δεν θα είναι εύκολο ματς αυτό με την Γαλατά και είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό να έχει όνειρα αλλά επειδή με γνωρίζετε, δεν βάζω ποτέ στόχους μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε μια χρονιά».

Για το ότι αγωνίζονται αρκετοί παίκτες στον ΠΑΟΚ που έπαιζαν παλαιότερα στην Τουρκία αι αν πήρε πληροφορίες από αυτούς: «Δεν είναι σωστό να μιλάμε για συγκεκριμένους παίκτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τουρκικό πρωτάθλημα, γνωρίζουμε την ποιότητα της Γαλατά και την ποιότητα των κορυφαίων τουρκικών ομάδων. Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κάποιον παίκτη ξεχωριστά για να μπορέσω να πάρω πληροφορίες, έχουμε τον τρόπο να βρίσκουμε τις πληροφορίες που θέλουμε».

Για το ότι αρχίζει ένα σημαντικό σερί αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να δείξει η ομάδα: «Κάθε παιχνίδι έχει την δική του δυσκολία, ανεξαρτήτως ποια ομάδα αντιμετωπίζεις. Οπότε πρέπει να προσέξεις είτε ένα ματς στην Ευρώπη, είτε στην Ελλάδα. Το κίνητρο των παικτών πρέπει να είναι το ίδιο όταν αντιμετωπίζουν μια ομάδα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογία στην Ελλάδα και επίσης το ίδιο σε αγώνες που παίζουν για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το παιχνίδι με την Γαλατά είναι πιο... εύκολο για να δώσεις κίνητρο στους παίκτες.

Το σημαντικότερο όλων είναι η πνευματική φρεσκάδα που πρέπει να έχουμε, γιατί είμαστε μια ομάδα που τηρεί το game by game. Για να είσαι επιτυχημένος μακροπρόθεσμα θα πρέπει να βάλεις όλους τους παίκτες σε διαδικασία να είναι ενεργοί και να έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό θα βοηθήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Είναι φυσιολογικό 3-4 παίκτες στους 27 να μην έχουν τόσο χρόνο, αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν οποτεδήποτε και να δίνουν το μάξιμουμ. Αυτά είναι τα στοιχεία για μια επιτυχημένη σεζόν και να την απολαύσουμε, όπως απολαύσαμε την περσινή. Υπάρχουν και τακτικά στοιχεία, επιλογή παικτών, τι ταιριάζει σε κάθε αντίπαλο, πράγματα που αφορούν δηλαδή το τεχνικό επιτελείο».

Για τον αγώνα των δυο πρωτοπόρων σε Ελλάδα και Τουρκία και το που θα κριθεί το ματς σύμφωνα με την εμπειρία του: «Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους. Και η τακτική και η αρχή του ματς και οι ατομικές ενέργειες και το πως θα τελειώσουμε το παιχνίδι, οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο που θα δώσουν δύναμη και φρεσκάδα στην ομάδα. Η τακτική δουλειά και η οργάνωση είναι σημαντική, αλλά σε κάθε περίπτωση η ατομική ποιότητα ενός παίκτη ξέρουμε μπορεί να κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, οι στιγμές των ποδοσφαιριστών. Στο τέλος αυτά κρίνουν ένα αποτέλεσμα και τα λάθη που μπορεί να γίνουν. Η πίστη, η θέληση και η αυτοπεποίθηση για να παλέψεις μέχρι το τέλος, είναι στοιχεία που μπορούν να κρίνουν ένα αποτέλεσμα».

Για το ότι είναι η Γαλατά το φαβορί και τις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ στον ίδιο περί δείχνοντας σεβασμό για την δουλειά του στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι από την μια είναι φυσιολογικό να αισθάνονται αυτή την υπεροχή λόγω της εξαιρετικής αρχής που έκανε στην σεζόν. Σε ότι αφορά εμάς, αποπνέουμε έναν σεβασμό είναι για όσα έχουμε πετύχει και είναι ωραίο όταν σε σέβεται ο αντίπαλος, σκεπτόμενος ότι και εμείς είμαστε μια ομάδα σημαντική».

Για το παιχνίδι πριν 14 χρόνια με την Φενέρ στην Τουρκία και το αν του έχει πει ο Βιειρινια κάποια ιστορία από εκείνη την βραδιά: «Αυτές είναι ωραίες ιστορίες για εσάς, για τα ΜΜΕ, για τον κόσμο. Ήταν τότε κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα εκείνη η πρόκριση. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι που έρχεται. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες μετά από τόσα χρόνια. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους. Στο τέλος του αγώνα, να είμαστε ικανοποιημένοι με εμάς. Δεν έχει σημασία ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον. Πρέπει να δίνουμε τα πάντα για τον στόχο που έχουμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό να βρισκόμαστε εδώ. Μας ταιριάζει αυτό το game by game και με αυτό θα πορευτούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.