Λουτσέσκου: Τι είπε για τη... βοήθεια του 3-5-2 και τους Τσάλοφ, Μπακαγιόκο, Τισουντάλι

Γιώργος Καστάνης24 Οκτωβρίου 2024

O Ραζβάν Λουτσέσκου με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βικτόρια Πλζεν στην αίθουσα τύπου της Τούμπας, υποστήριξε πως η ομάδα του, έκανε μία σημαντική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του.

Ασφαλώς όμως δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από το πρώτο 45λεπτο. Αρχικά ρωτήθηκε:

- Γιατί μέχρι το 70ο λεπτό ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με ένταση, πάθος, νεύρο και είχε αυτή την εικόνα;

«Δεν έχω εξήγηση για αυτό. Συμβαίνει σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια. Ίσως δεχθήκαμε πολύ νωρίς το γκολ οφ σάιντ, το οποίο μας έριξε την αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε. Εάν αναλύσουμε το παιχνίδι, αυτό το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν το χειρότερο σε απόδοση των τελευταίων ετών. Φοβόμασταν να παίξουμε με μικρές μπάλες προς τα μπροστά. Δεν είχαμε καλές μεταβιβάσεις. Επίσης μας επηρέασαν και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε στο ημίχρονο. Και αυτός ο τρόπος δεν ήταν ο καλός.

Ευτυχώς βήμα προς βήμα, αντιδράσαμε. Γυρίσαμε τον διακόπτη του αγώνα προς το τέλος. Ο διακόπτης βέβαια, ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο παίκτης του αντιπάλου. Είναι μία απογοήτευση για εμένα, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Από την άλλη όμως, αντιδράσαμε και αυτή η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με ικανοποίησε. Δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο αντιδράσαμε. Μετράει το γεγονός ότι αντιδράσαμε. Βοήθησαν οι αλλαγές που κάναμε. Αναφορικά με την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο, μια στιγμή, μπορεί να αλλάξει την ροή του αγώνα.

Στο Πρωτάθλημα είμαστε καλά, όμως στην Ευρώπη δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που θέλαμε. Πρέπει να αντιδράσουμε όμως. Είμαι απογοητευμένος από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πως δεν τα παρατάμε καθόλου. Στην πορεία της Ευρώπης, παρότι παίξαμε σε κάποια ματς καλά, δεν πήραμε τους βαθμούς. Ο τρόπος που αντέδρασε η ομάδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο».

- Σκέφτεστε την πιθανότητα να παίξετε με διάταξη 3-5-2;

«Αυτή την χρονική στιγμή, χρησιμοποιούμε αυτή την διάταξη. Οι Αντρίγια και Κίριλ κατάφεραν για παράδειγμα και δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις.

Πρέπει να δουλεύουμε σαν οικογένεια και έτσι να αντιδρούμε. Ο Τσάλοφ για πρώτη φορά έδειξε συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Έδειξε πιο αποφασισμένος. Πρέπει να βγάλει αυτή την πίεση που έχει και να βοηθήσει την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ σαν ομάδα. Τώρα, για αυτό που ρωτήσατε, θα μπορούσε να είναι μία επιλογή ειδικότερα για αυτά τα παιχνίδια. Ο Τισουντάλι δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένος σε αυτό που θέλουμε. 

Ο χρόνος που χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσάλοφ. Ολες αυτές οι καταστάσεις είναι σημαντικές. Από τον Τσάλοφ είδαμε μεγαλύτερη ποιότητα. Είναι θέμα προσαρμογής στην όλη κατάσταση. Όταν οι παίκτες δεν είναι σε πλήρη κατάσταση, για να καταλάβουν αυτά που θέλουμε, τότε φανερά χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Χρειαζόμαστε την προσαρμογή των παικτών».

- Γιατί δεν αποφασίζετε να κάνετε κάποιες αλλαγές, πιο νωρίς χρονικά; Σας προβληματίζει η εικόνα του Μπακαγιόκο;

«Πρέπει να δείξω σε όλους ότι τους έχω εμπιστοσύνη. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για να κάνω μία αλλαγή νωρίτερα. Ήταν ένα βράδυ που δεν ήμασταν πολύ καλά. Όσο για τον Μπακαγιόκο, χρειάζεται κι άλλο χρόνο. Χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μαζί του. Τον χρειαζόμαστε στα παιχνίδια, θέλουμε όλους τους παίκτες. Ξέρω ότι θα παλέψει. Δεν έχει κάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία του. Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση. Δεν μας επιτρέπεται να χάσουμε κάποιον παίκτη στην σειρά των αγώνων που ακολουθούν».

Αποχωρώντας ο Λουτσέσκου και χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για την ποινή που του επιβλήθηκε (23 ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους) και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους είπε: «Θα σας δω ξανά τον Νοέμβριο, θα τα πούμε τότε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.