Λουτσέσκου: «Έχω ένα καλό προαίσθημα»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Γ.ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.ΖΑΪΡΗΣ

Στη Σκωτία δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Αμπερντίν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μια ημέρα πριν τη σέντρα της αναμέτρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε το παιχνίδι τονίζοντας ότι θα είναι ένα παιχνίδι μάχης και αυτοθυσίας, η ομάδα του έχει καλή ψυχολογία και ότι θα παλέψει για το καλύτερο. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για το ότι έχει παίξει ξανά στην Σκωτία φέτος και αν ο βαθμός δυσκολίας είναι ίδιος ή μεγαλύτερος: «Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν ειναι σωστό επαγγελματικά να συγκρίνεις παιχνίδια. Είναι δυο διαφορετικές στιγμές στην σεζόν, διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές συνθήκες. Θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι μάχης, αυτοθυσίας και εξτρά αγωνιστικού κινήτρου. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και την οργάνωση μας στο γήπεδο. Είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στο παιχνίδι, πρέπει να απαντήσουμε στο ίδιο επίπεδο της μαχητικότητας που θα βάλει η Αμπερντίν».

Για το καλό σερί που βρίσκεται η ομάδα με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα: «Έχω ένα καλό προαίσθημα αλλά ταυτόχρονα γνωρίζετε την φιλοσοφία μου ότι πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι προφανές ότι έχουμε καλά παιχνίδια με καλές νίκες. Περάσαμε στους ομίλους και είμαστε πρώτοι μέχρι στιγμής, αλλά την ίδια στιγμή ειμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο επόμενο ματς. Έχουμε μια καλή ψυχολογία, μια βελτιωμένη αυτοπεποίθηση από τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα, αλλά το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικά από τα άλλα. Δεν κοιτάζω τους αριθμούς, όταν μου τους λέτε εσεις τότε αισθάνομαι καλά, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό ματς και εστιάζουμε απόλυτα σε αυτό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μας κάνει να παρεκκλίνουμε από αυτό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ειναι διαφορετικός από το ματς με την Χαρτς και το αν θα παίξει ρόλο ότι η Αμπερντίν έχει μεγάλη απουσία από αγωνιστικη δράση: «Από την πλευρά μου, δεν θέλω να συγκρίνω στιγμές, ομάδες, καταστάσεις. Πρεπει να ειμαστε συγκεντρωμένοι και με το μυαλό μας εδώ, όχι μόνο σωματικά. Να δουλέψουμε σκληρά, να τα δώσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Η κάθε ομάδα που έχουμε μπροστά μας έχει την δική της μοναδικότητα και την ικανότητα να μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν γινεται να μένουμε στο παρελθόν, έχουμε μπροστά μας. Ειμαστε σε μια διαδικασία που εξελισσόμαστε γιατί ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούν σε νέους συμπαίκτες, σε νέα δεδομένα και νέο περιβάλλον. Γίνεται σιγα-σιγα η εισαγωγή των νέων παικτών στην ομάδα και αρχίζουν να μαθαίνουν στα σταδιακά πως θέλουμε να παίζουμε. Όταν γίνονται αρκετές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, καταφέρουμε να διατηρουμε την καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια. Επίσης όταν παίζουμε ανά τρεις μέρες είναι φυσιολογικό να παίζουν και να χρειάζονται όλοι, για να διατηρήσουμε την φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αν κερδισει γινεται φαβορί για να βγει πρώτος στον όμιλο: «Δεν θέλω να συζητάω για αυτό. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Ενδεχομένως να συζητηθεί μετά το ματς».

Για το αν ζήτησε την νίκη από τους παίκτες του και για το ρεκόρ παρουσιών στον πάγκο της ομάδας: «Δεν σκέφτομαι για αυτά. Αυτή είναι η δική σας δουλειά. Ο στόχος μου είναι να κερδίσουμε και να είμαστε έτοιμοι στο γήπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.