Λουτσέσκου: «Νικήσαμε και μας μένει η άποψη ότι μας αδίκησαν - Θα πάρουμε παίκτη αν έχει μεγαλύτερη ποιότητα από τους υπάρχοντες»

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2024

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, στάθηκε ξανά στις αποφάσεις του διαιτητή της αποψινής αναμέτρησης, ενώ αναφέρθηκε στον Γιόνι Ότο και σε ποια περίπτωση ο "δικέφαλος" θα προχωρήσει σε νέα προσθήκη.

Για το αν πιστεύει ότι άγχωσε την ομάδα του ότι ήταν το πρώτο ντέρμπι από την σειρά που αρχίζει: «Είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ήμασταν πολυ τακτικά, πειθαρχημένοι και με λίγα λάθη. Δείξαμε την ποιότητα μας επιθετικά. Αξίζαμε απόλυτα την νίκη, απλά χάσαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς, αλλά μπορεί να συμβεί αυτό με τις χαμένες ευκαιρίες. Δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις από τον αντίπαλο μας, κερδίσαμε το παιχνίδι και απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο αλλά και απέναντι σε έναν... διαιτητή».

Για την αντίδραση του στον Τάισον όταν έγινε το πέναλτι και για το αν ο Ντεσπόντοφ είναι πλέον στο επίπεδο που ήθελε ο ίδιος από την αρχή: «Πρώτα από όλα, η αντίδραση μου ήταν για τον Τάισον επειδή ήρθε απογοητευμένος μετά το πέναλτι που έκανε. Άλλη μια φορά θα πω ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι και του είπα, ότι πρέπει να συνεχίσει και να μείνει συγκεντρωμένος στον αγώνα.

Ο Ντεσπόντοφ έχει βελτιωθεί πολύ και κάνει την... δουλειά του. Όλοι είναι πειθαρχημένοι στην ομάδα, πολύ καλοί τακτικά. Βρισκόμαστε στην μέση της σεζόν και έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να είναι όλοι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, να έχουν ενέργεια και να βοηθάνε την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε όλους να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Όσο για τον διαιτητή, τι να πω... είναι ένα δεύτερο σερί πέναλτι υπέρ Παναθηναϊκού μετά από αυτό με τον Ατρόμητο. Ένα ακόμα απίστευτο πέναλτι. Ο τρόπος που σφύριζε έδινε ώθηση στον αντίπαλο, δεν είναι μόνο το πέναλτι. Δεν είναι νορμάλ. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Γεντβάι έπρεπε να έχει αποβληθεί ίσως και δυο φορές στο ματς, και στο τέλος θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να κάνουν, αυτοί οι διαιτητές που έρχονται από το εξωτερικό. Είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο!

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν παίκτες και μάλιστα παίκτες με καλή εκπαίδευση όπως ο Τάισον ή ο Μουργκ που βγαίνοντας από το ματς μου είπαν ότι αυτό που γίνεται μέσα στο ματς είναι ανεπίτρεπτο. Κερδίσαμε και ακόμα και τώρα μας μένει αυτή η άποψη ότι μας αδίκησαν».

Για την απόφαση του να βγαλει Ντεσπόντοφ και Τάισον: «Ο Ντεσπόντοφ είχε κράμπες, ο Τάισον ήξερε πως είχε μάξιμουμ ακόμα 10-15 λεπτά μπροστά του. Παίκτες όπως ο Ντέλιας, όπως ο Ζίβκο έχουν διαφορετική ποιότητα και φρεσκάδα και μπόρεσαν να μας δώσουν πράγματα σε όλους τους τομείς».

Για το πόσο χαρούμενος αισθάνεται ότι βγάζει τους δυο πρωταγωνιστές και βάζει παίκτες όπως ο Ντέλιας και ο Ζίβκοβιτς και ένα σχόλιο για τον Γιόνι Ότo: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι η δουλειά. Έχουμε βρει ισορροπία, έχουμε βρει πολυ καλή χημεία με τους παίκτες. Διαθέτουμε παίκτες με ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Έχουμε ανακαλύψει μια θέση που ταιριάζει στον Μάρκος Αντόνιο, ως ένας παίκτης πίσω από τον φορ. Το κακό είναι ότι ένας τραυματισμός τον κράτησε πίσω και θα πρέπει να φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι,

Όπως σας έχω πει, μια ομάδα αρχίζει αλλά το αποτέλεσμα κρίνεται κυρίως από τους παίκτες που μπαίνουν κατά την διάρκεια του αγώνα. Θυμάμαι πολύ καλά στο ματς με την Αμπερντίν που χάναμε 2-0 και με τις αλλαγές μας κερδίσαμε με 3-2. Σήμερα παίξαμε χωρίς Εκόνγκ που πάει φανταστικά στο Κόπα Άφρικα, χωρίς τον Σαμάτα και έχουμε βγάλει μια σειρά αγώνων με αυτές τις απουσίες.

Σίγουρα, αυτό που φέρνουμε στην ομάδα είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Αν η μεταγραφική περίοδος μπορεί να μας προσφέρει έναν παίκτη που έχει μεγαλύτερη ποιότητα από αυτούς που έχουμε ήδη, θα πάρουμε παίκτη, αν δεν βρεθεί τέτοιος, όχι δεν θα πάρουμε».

Για το πως ένιωσε όταν ο κόσμος ήταν στο ξενοδοχείο και αν τονώθηκε το ηθικό των παικτών: «Το παιχνίδι με τον κόσμο μας στο γήπεδο θα ήταν πιο εκρηκτικό. Η πίεση που βάζουν στον αντίπαλο, η ενέργεια που δίνουν σε εμάς είναι πολυ σημαντική. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει σε οποιαδήποτε κατάσταση, παίξαμε με ένταση και επιθετικότητα σε αυτό το ντέρμπι. Περιμένουμε πως και πως να επιστρέψουν. 

Σε όλο τον κόσμο, μόνο στην Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο για ομάδα. Φανταστείτε τι δημιούργησε στους παίκτες και τι κίνητρο τους έδωσε να παίξουν έτσι στο Κύπελλο. Θέλω να θυμίσω πως το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην έδρα του και με την ΑΕΚ έχασαν την νίκη στο τέλος με ένα πέναλτι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.