Λουτσέσκου: Η λογική του «σήμερα»

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν βρισκόμαστε μέσα στο μυαλό του προπονητή προκειμένου να καταλάβουμε την στρατηγική που εξασκεί σχετικά με την ετοιμότητα των παικτών. Η λογική του «σήμερα» είναι κάτι που συνήθως εφαρμόζεται για ένα παιχνίδι που είτε είναι ντέρμπι είτε έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ωστόσο ο κ. Λουτσέσκου έχει ασκήσει σημαντική προσπάθεια για να προωθήσει αυτή την λογική σε όλο το φάσμα των αγώνων είτε πρόκειται για πρωτάθλημα είτε και για τις δυο επερχόμενες διοργανώσεις. Θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι που απευθύνεται αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές. Το προκρίνει και για τους φιλάθλους και για την διοίκηση. 

Είναι μια από τις στρατηγικές που θέλει να εφαρμόσει και να μονιμοποιήσει. Όπως μάθαμε έχει 8 συνεργάτες των οποίων η δουλειά, η επιτυχία ή η αποτυχία συγκεντρώνονται στο πρόσωπο που τους καθοδηγεί του κ. Λουτσέσκου. Μέσα από τη συνολική, μέχρι τώρα, πορεία, τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας, διαπιστώνουμε ότι σε μεγάλο βαθμό ακολουθείτε αυτή η προπονητική ψυχολογική προτροπή του προπονητή. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές όταν «πέφτει» στο τραπέζι η διαπραγμάτευση ανανέωσης συμβολαίων, είναι αδύνατο να διατηρήσουν τη λογική και την σκέψη τους στον επερχόμενο αγώνα. Οι χαρακτήρες τους είναι πολυποίκιλοι όπως οι σκέψεις και οι αντιδράσεις τους. Για να εκλείψει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η «απόσπαση» του ποδοσφαιριστή σ’ ένα από τα πιο σημαντικά χρονικά σημεία, η διοίκηση μοιάζει να προχωρεί σε μια πρωτόγνωρη πολιτική. 

Όπως είναι φανερό και εύκολα κατανοητό, εκτός από τους Τάισον, Μουργκ και την «ομάδα» Λουτσέσκου, η διοίκηση που έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκρίνει από τώρα τη διευθέτηση και άλλων συμβολαίων αλλά και την αγορά παικτών. Αποδέκτης φυσικά είναι ο κ. Σαββίδης που πλέον δεν μας θυμίζει σε τίποτε την πρότερη «μεταγραφική» συμπεριφορά του που εκδηλωνόταν στις τελευταίες μέρες για να μην πούμε ώρες της μεταγραφικής περιόδου. Ήδη έχει μπει στο αυλάκι το ζήτημα αγοράς Μεϊτέ ενώ μπορεί να ακολουθήσει και αυτή του Κεντζιόρα. 

Για τα συμβόλαια υπάρχουν σε εκκρεμότητα αυτό του Σβαμπ ενώ είναι δυνατόν να ανανεωθούν και πρόωρα όπως αυτά του Μιχαηλίδη και του Τσιγγάρα. Συμπερασματικά ο Δικέφαλος θέλει να τελειώνει άμεσα με τα ζητήματα των ποδοσφαιριστών για να αγκυλωθεί και πάλι η ομάδα αλλά και όλοι οι υπόλοιποι στην λογική του σήμερα. Μακάρι ο Δικέφαλος να κερδίζει ένα-ένα τα επόμενα πολύ δύσκολα και ίσως απρόβλεπτα ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και τα δυο ματς κυπέλλου μα τον Παναθηναϊκό. 

Όμως στο ποδόσφαιρο ακόμα κι αν είσαι πολύ καλύτερος μπορεί να χάσεις τους βαθμούς, όπως παραλίγο να συμβεί με τον Ατρόμητο. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι μας και κυρίως οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητο να διαγράφουν την προηγούμενη καλή , κακή νικηφόρα ή όχι εμφάνιση και να συγκεντρώνονται σε απόλυτο βαθμό στην επόμενη δοκιμασία. Πιστεύουμε ότι μια νίκη επί της ΑΕΚ θα δώσει στην συνέχεια πολύ περισσότερες δυνάμεις, κυρίως ψυχολογικές, στο να ακολουθήσουν όλοι το δρόμο που θα οδηγήσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.