Λουτσέσκου: «Για εμένα δεν υπάρχει θέμα Κουλιεράκη-Κοτάρσκι»

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη: Γιώργος Καστάνης - Γιώργος Ζαΐρης

Εδώ που τα λέμε, η τριάδα των Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Κοτάρσκι, είναι αυτή που χαρακτηρίζεται ως πολλά υποσχόμενη. Για τον Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε πρόταση 18 εκατ. ευρώ. Για τους Κοτάρσκι και Κουλιεράκη και τις προτάσεις που υπήρξαν, τι έχει να πει ο προπονητής;

Πως δηλαδή, διαχειρίζεται αυτό το πολύ ευαίσθητο ή δύσκολο θέμα; Ρωτήθηκε για του λόγου το αληθές ο Λουτσέσκου:

- Πώς αντιμετωπίζετε τις περιπτώσεις των Κουλιεράκη, Κοτάρσκι (αφήνουμε εκτός τον Κωνσταντέλια) που είναι από τα πιο καυτά ονόματα στην αγορά; Ποια είναι η προεργασία που έχει γίνει από το club; Έχετε μιλήσει με την ιδιοκτησία;

«Είπα και στην αρχή, πως με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλοι κάπως... πετάνε. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν και οι σκέψεις των ποδοσφαιριστών για το μέλλον τους. Τι είναι καλύτερο για εκείνους. Υπάρχουν φωνές από το περιβάλλον, παρεμβολές από ανθρώπους που σπάνε... μπάλες στους ποδοσφαιριστές για φημολογούμενο ενδιαφέρον. Δεν είναι εύκολο, ειδικά για έναν νέο ποδοσφαιριστή, να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση.

Από την άλλη όμως, εδώ είμαστε ένα γκρουπ που έχει διαχειριστεί πολλές δυσκολίες, μιλάμε σχεδόν καθημερινά. Δεν αλλάζουν όλα μεμιάς. Από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι μία διαδικασία εξέλιξης. Και φυσικά όταν μιλάμε για θέματα που αφορούν το μυαλό, όλα είναι πιο δύσκολα και θέλουν περισσότερο χρόνο. Συνεπώς πρέπει να έχουμε υπομονή, να δώσουμε αυτοπεποίθηση σε αυτούς τους παίκτες, να νιώσουν ότι είναι στο σωστό δρόμο. Στο τέλος βέβαια, είναι και θέμα προσωπικότητας. Εκείνοι μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, εκείνοι πρέπει να διαχειριστούν το μυαλό τους, εκείνοι πρέπει να μην επηρεαστούν από φήμες, σενάρια και ανθρώπους.

Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Σαββίδη γι΄ αυτά, συνεπώς για μένα δεν υφίσταται το θέμα. Αλλά ξέρω και ακούω και εγώ με κάποιον τρόπο όλες αυτές τις φήμες, αλλά δεν με επηρεάζουν. Σκέφτομαι απλά ότι είναι εδώ και ειλικρινά μέσα μου πιστεύω πως το καλύτερο για εκείνους είναι να είναι εδώ».

- Τι μπορείτε να γράψετε ή να πείτε, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, σ’ ένα μήνυμα προς τον Ιβάν Σαββίδη ή την Μαρία Γκοντσαρόβα, ανάλογο μ’ αυτό που έστειλε πέρσι στον Μάκη Γκαγκάτση την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας;

«Το μήνυμα προς τον Μάκη ήταν ένα μόνο μέρος των όσων του έλεγα τότε (γέλια). Κοιτάξτε, αυτή είναι η έκτη μου προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ. Μπορώ να πω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Θα έλεγα ότι είναι ο ίδιος τρόπος προετοιμασίας όλης της σεζόν. Θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική, κάποιες στιγμές θα μπορούσε να είναι μια καλή στρατηγική σε άλλες στιγμές όχι και τόσο καλή. Ακόμα κι αν επιθυμούμε να έχουμε, ειδικά εγώ, όλο το γκρουπ μαζί από την αρχή της προετοιμασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η επιλογή να αποκτήσουμε παίκτες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και να αποδειχθούν το ίδιο σημαντικοί για την ομάδα”.

Αποκάλυψη: “Έμαθα ότι θα πάρουμε τον Ντεσπόντοφ, μετά την Χάρτς”

Έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών, ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσιάστηκε ειλικρινής αναφορικά με την απόκτηση του Ντεσπόντοφ από το κλαμπ.

Και είπε:

“Κοιτάξτε τι έγινε με την περίπτωση του Μειτέ, που ήρθε την περσινή σεζόν, τις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας και αποδείχθηκε πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Ντεσπόντοφ, για τον οποίο μπορώ να σας αποκαλύψω ότι δεν ήξερα ότι θα τον αποκτούσαμε. Το έμαθα αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία, δύο μέρες μετά το παιχνίδι εναντίον της Χάρτς.

Κοιτάξτε υπάρχουν δύο όψεις. Η μια πλευρά είναι αυτή που λέει ότι τα πράγματα στο κομμάτι των μεταγραφών δεν έγιναν όπως θα τα ήθελα, από την άλλη καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να δείξω υπομονή και πίστη διότι στο τέλος η διοίκηση όντως κάνει καλές κινήσεις και το σημαντικότερο δίχως να επηρεάσει τα οικονομικά του συλλόγου.

Ακόμα κι αν δεν είμαι χαρούμενος αυτή τη στιγμή, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

“Πάντα λέω στους παίκτες μου να είναι ταπεινοί, να δίνουν τα πάντα”

Ο τεχνικός του Δικεφάλου έκανε και μία ανάλυση της προσέγγισης και επικοινωνίας που έχει με τους ποδοσφαιριστές.

Του θέσαμε την εξής ερώτηση:

- Πώς θα... προσγειώσετε τους παίκτες και πως θα τους κάνετε να είναι... πεινασμένοι για τίτλους και τη νέα σεζόν;

«Αυτή είναι η δική μου ευθύνη ως προπονητή, αλλά και του αφεντικού, ως ιδιοκτήτη. Μην βάζει μόνο αυτός πίεση σε μένα, αλλά να βάλω και εγώ σε αυτόν. Από εμάς εξαρτάται πως θα κρατήσουμε ψηλά τη αυτοπεποίθηση της ομάδας και τo κίνητρο. Αυτό έγινε πέρσι με αρκετή δουλειά, δεν είναι κάτι που γίνεται μαγικά. Θέλει πολύ καλή προετοιμασία για τις συζητήσεις, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Να λύνουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Να πείθουμε τους παίκτες, διότι παρά το γεγονός πως κάποιοι μεγαλώνουν, ή πως κάποιοι έχουν περισσότερη εμπειρία από τους άλλους παραμένουν... παιδιά. Και εύκολα μπορεί να βγουν εκτός από τη σωστή κατεύθυνση, αν δεν έχουν μάθει πως να συμπεριφέρονται. Είναι η δουλειά μας αυτή.

Είναι όμως η στιγμή που χρειαζόμαστε και λίγη τύχη. Πάντα λέω στους παίκτες μου να είναι σωστοί, να είναι ταπεινοί, ειλικρινείς και να δίνουν τα πάντα. Διότι μόνο έτσι μπορούν όλα να πάνε με το μέρος μας. Συζητήσαμε πολλές φορές πως μπορεί να κάνεις ένα μόνο σουτ στην αντίπαλη εστία και να σκοράρεις.

Όμως μερικές φορές σουτάρεις με τον ίδιο τρόπο και η μπάλα μπορεί να χτυπήσει στο δοκάρι, ή ο τερματοφύλακας να αποκρούσει. Αυτό σημαίνει πως κάτι δεν ήταν τέλειο. Σε αυτή την προετοιμασία, πρώτη σέντρα από τον αντίπαλο και η μπάλα στα δίχτυα. Στο παιχνίδι με τον Άρη ο Μορόν σέντραρε και το τελείωμα κατέληξε στην εστία μας. Το τελείωμα του Τάισον ήταν τέλειο. Αυτή την περίοδο τα τελειώματα μας ακόμα και από το πέναλτι, βρίσκουν στο δοκάρι, καταλήγουν άουτ ή κοντράρουν. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή την περίοδο δεν είμαστε στον σωστό δρόμο.

Επίσης, είναι μια καλή εμπειρία για εμάς για να καταλάβουμε πως αν βάλουμε όλη την ενέργεια μας και όλη την αποφασιστικότητα μας, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αν όμως δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία, οι μικρότερες ομάδες μπορεί να πάρουν αποτελέσματα από εμάς. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ελπίζω να είμαστε έξυπνοι για να το καταλάβουμε και να είμαστε ενωμένοι, έτσι ώστε να φέρουμε στην ομάδα στο δρόμο της επιτυχίας”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.