Λουτσέσκου: «Ένας από τους καλύτερους παίκτες που προπόνησα ο Αουγκούστο - Έχω καιρό που δεν φοβάμαι»

Κώστας Πετρωτός26 Ιουλίου 2023

Αναφορικά με τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα της ομάδας, την αγωνιστική κατάσταση πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, τις διαφορές με τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι αλλά και τα μεταγραφικά ζητήματα του Δικεφάλου μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μία ημέρα πριν τη σέντρα με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το Conference League.

Στο αρχικό του σχόλιο ανέφερε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε αυτοπεποίθηση αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί μία ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι και ποια θα είναι η αντίδραση της στην έναρξη της χρονιάς όπου δεν υπάρχει η ροή των παιχνιδιών και η απαραίτητη χημεία την οποία φέρνουν. Οι παίκτες και η δουλειά που κάναμε είναι σε πολύ καλά επίπεδα»

Για το αν αποτελεί μάθημα το ότι έγινε πέρσι με τη Λέφσκι: «Δεν ξέρω αν αποτελεί μάθημα για την ομάδα, υπάρχουν παίκτες που τότε δεν ήταν εκείνη την περίοδο, άλλοι να ήρθαν τώρα και είναι δύσκολο να πούμε αν σε κάποιους έχει μείνει εκείνο το παιχνίδι, σε άλλους μπορεί. Αναφορικά με τη στρατηγική βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τότε. Πλεονέκτημα μας είναι ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν προετοιμαστεί μέσα σε έναν χρόνο και είναι πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι».

Για το αν τον φοβίζει κάτι: «Εδώ και καιρό δεν φοβάμαι κάτι, η συγκέντρωση για το παιχνίδι είναι μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Ο καθένας δίνει το 100% του , είτε με περισσότερη είτε με λιγότερη εμπειρία και πιστεύω στην αυτοπεποίθηση της ομάδας και λατρεύω που βρέθηκαν σε αυτές τις προπονήσεις. Για τους ποδοσφαιριστές που θα λείψουν δεν μιλάω ποτέ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές να πάρουν την ευκαιρία τους και θα πρέπει να φέρουν εις πέρας αυτό που θα τους ζητηθεί».

Για τον Ντοόυγκλας Αουγκούστο και τα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του: «Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχω προπονήσει, είχα και έχω μία πολύ καλή σχέση και ξέρει ότι τον εκτιμώ. Η πρόταση που έχει δεν είναι αμελητέο θέμα, ειδικά από ένα καλό πρωτάθλημα αλλά και την ίδια ώρα μπορεί να είναι πολύ αποφασισμένος και μπορεί να βγάλει αυτοπεποίθηση εντός αγωνιστικού χώρου. Όποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται εδώ είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του και δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο για αυτό το θέμα. Bρίσκεται ήδη σε ένα γκρουπ, ένα κλαμπ, μια πόλη, που τον εκτιμά».

Για το αν αποτελεί προσωπική του ευχή να μην πουληθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής: «Είναι μία προσωπική ευχή, δεν έχει να κάνει με το μπορεί να πιστεύει κάποιος κάτι γενικότερα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα γίνει, ειδικά τον Αύγουστο το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι απρόβλεπτο».

Για την ομάδα του: «Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και έναν τρόπο παιχνιδιού ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί από το στυλ του κάθε ποδοσφαιριστή και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε σε μία μικρή αρχή και χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί υπάρχει έλλειμα χημείας με νέα πρόσωπα αλλά η προσωπική δουλειά του κάθε ποδοσφαιριστή μπορεί να βελτιώσουν αυτό το έλλειμα».

Αναφορικά με την ενσωμάτωση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων: «Αν μιλούσαμε για 2-3 χρόνια πριν, δεν θα έβαζα ποτέ ποδοσφαιριστές που ήρθαν δύο εβδομάδες πριν από ένα παιχνίδι, η ζωή όμως σου φέρνει προκλήσεις και θα το δούμε αύριο αυτό στην ενδεκάδα αν θα χρησιμοποιηθούν. Σε δύο εβδομάδες είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να προετοιμαστεί και να αφομοιώσει όλα όσα ζητάμε και εκεί καλούνται να βάλουν την προσωπικότητα του και τις ικανότητες τους».

Για το στυλ παιχνιδιού της Μπεϊτάρ: «Κάθε ομάδα έχει την ταυτότητα της . Δεν πιστεύω ότι το στυλ της μπορεί να αλλάξει πολύ, είδα μία ομάδα που προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους της και να βγει μετά μπροστά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και για αυτό έχουμε προετοιμάσει και άλλα σχέδια.

Ενώ για τις διαφορές που έχει αυτό το σύνολο με εκείνο του αήττητου πρωταθλήματος και νταμπλ: «Ένα από τα προβλήματα της ομάδας την περσινή σεζόν ήταν η έλλειψη προσωπικότητας. Όμως όταν μιλάμε για 22-25 παίκτες, με νέους παίκτες, δεν έχει σημασία αν θα παίξει ο παίκτης με τις ικανότητές του, αλλά πρέπει να δείξεις και προσωπικότητα. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε ναι μεν υπήρχαν παίκτες που έδιναν maximum ενέργεια, αλλά υπήρχαν μεταπτώσεις στην απόδοσή της.

Η ομάδα του '19 είχε πολύ έντονο το στοιχείο της προσωπικότητας. Καταλάβαιναν όλοι την κάθε λεπτομέρεια. Ερχόντουσαν οι νίκες και η ομάδα έπαιρνε αυτοπεποίθηση και πήγαινε παιχνίδι με παιχνίδι. Θυμάμαι ένα παιχνίδι στην Λαμία στο οποίο ίσως και να μην αξίζαμε τη νίκη, όμως καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο, γιατί εκείνη η ομάδα ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.

Μιλούσα με έναν άνθρωπο της ομάδας και λέγαμε ότι υπήρχαν και τότε νεαροί παίκτες που είχαν γύρω τους πολύ καλούς παίκτες και ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εκείνοι καθόριζαν την προσωπικότητα της ομάδας. Η περσινή ομάδα έδωσε το 100% της, όμως είναι ένα εντελώς άλλο κομμάτι τι μπορεί να δώσει η τότε ομάδα και η περσινή ομάδα. Το ταβάνι που μπορούσε να φτάσει η ομάδα, θεωρώ πως το φτάσαμε...

Και την σεζόν 21/22 θεωρώ πως ήταν μια από τις καλύτερες μου χρονιές. Παίξαμε 59 παιχνίδια, δύο λιγότερα από την Λίβερπουλ και φτάσαμε στα προημιτελικά του Conference, αποκλείσαμε στο Κύπελλο ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Παίξαμε τρεις διοργανώσεις και στο φινάλε της σεζόν μείναμε από ενέργεια. Θα ήθελα πολύ όλες οι ελληνικές ομάδες να φτάνουν σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ώστε να βγαίνουν αρκετές ομάδες στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.