Λουτσέσκου: « Δεν ήμασταν έτοιμοι για εκείνο το επίπεδο (Τσάμπιονς Λιγκ) και πήγαμε στο Γιουρόπα Λιγκ»

Metrosport Team30 Αυγούστου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ: Κ. ΠΕΤΡΩΤΟΣ, Ν. ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Σάμροκ με 0-2 για την ευρωπαϊκή πρόκληση, αλλά και την αποχώρηση του Κουλιεράκη από το ρόστερ.

«Η ομάδα αμύνεται με όλους, όταν κάνεις σωστά τα πράγματα, είσαι πιο έτοιμος γρηγορότερα. Είχαμε προβλήματα που εξήγησα με παίκτες που ήρθαν αργά προετοιμασία, που ήρθαν από το Euro και από τραυματισμούς. Ετσι όπως το λέτε, είναι σαν να χάσαμε από μεγάλες ευκαιρίες της Μάλμε, αλλά δεν είναι έτσι, επί 95 λεπτά κρατούσαμε την πρόκριση, ήταν θέμα διαχείρισης. Δεν ήμασταν έτοιμοι να πάμε σε εκείνο το επίπεδο (Τσάμπιονς Λιγκ) και πήγαμε στο Γιουρόπα Λιγκ», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ: «Δεν έχω άγχος να σχολιάσω, θα πάμε για το επόμενο παιχνίδι». 

Για τον σχεδιασμό επειδή είναι οκτώ ματς: «Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, είναι νέο σύστημα για όλες τις ομάδες, θα το ανακαλύψουμε. Τα ματς είναι περισσότερα στην Ευρώπη. Εγώ αυτό βλέπω. Τα οικονομικά είναι για τον Κυριάκο και τη Μαρία. Είμαι χαρούμενος που έχουμε περισσότερα ματς, είναι σημαντικό για τους παίκτες. 

Στην Ευρώπη πρέπει να χτίσεις την επιτυχία, είναι μεγάλη διαδικασία. Ένας ολόκληρος οργανισμός πρέπει να μάθει να κερδίζει με τα χρόνια, δεν είναι εύκολο μία ομάδα να έχει πολλά χρόνια ιστορίας και τα τελευταία πέντε χρόνια να έχει δύο τίτλους και ένα που μας πήραν. Δυο φορές πήγαμε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όλα αυτά μας δίνουν την εμπειρία να διαχειριζόμαστε. 

Η περσινή εμπειρία του Κόνφερενς έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες και μας έδωσε τη νοοτροπία να παλεύουμε τα ματς ως το τέλος. Ετσι και σήμερα, αν και φαινομενικά ήταν εύκολο το ματς μετά το 4-0. Μπήκαμε σοβαρά και μου άρεσε».

Για την συμβουλή στον Κουλιεράκη: «Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από μένα, είναι ώριμος, πρωταθλητής, με πολλά ματς στην Ευρώπη. Έχει χτίσει την νοοτροπία στην Ευρώπη. Είμαι λυπημένος πραγματικά που χάνω ένα παιδί σαν αυτόν, έναν παίκτη σαν αυτόν, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία να πάει σε άλλο ποδόσφαιρο, να μάθει περισσότερα. Εδώ έκανε πολλά και χρειάζεται μία νέα πρόκληση, διαφορετική. Είναι φανταστική η πορεία του και του εύχομαι να εδραιώσει τον εαυτό του στο γερμανικό ποδόσφαιρο και να πάει και παραπέρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.