Λουτσέσκου: «Είδα χαλαρότητα στο φιλικό, δεν θέλω να επαναληφθεί»

Γιώργος Ζαΐρης04 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας, ο Λουτσέσκου είχε προαναγγείλει κουβέντα με τους παίκτες του για τα πράγματα που δεν του άρεσαν και που δεν θέλει να ξαναδεί από αυτούς. Αυτό και έγινε σήμερα το απόγευμα στην προπόνηση τόσο πριν από την έναρξη της όσο και κατά τη διάρκεια της. 

Για δέκα λεπτά περίπου παρόντος όλου του ιατρικού επιτελείου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στους παίκτες και στάθηκε κυρίως σε αυτά που δεν του άρεσε στο φιλικό. Και λίγο αργότερα τα ανέλυσε διεξοδικά τόσο ο ίδιος όσο και ο άμεσος βοηθός του, Πάολο Καστορίνα. Μετά από ένα αρχικό ζέσταμα, χώρισε την ομάδα σε δυο γκρουπ. Στο ένα από αυτά ήταν αποκλειστικά όλοι οι αμυντικοί και πήγαν στο ένα γήπεδο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους κεντρικούς αμυντικούς αλλά και στους ακραίους. 

Οι ασκήσεις εκεί και η ανάλυση για το πώς πρέπει να κινούνται στον χώρο άρχισε από τον άμεσο βοηθό του Ραζβάν: «Παιδιά είδα χαλαρότητα στο μεσοαμυντικό κομμάτι και δεν θέλω να επαναληφθεί» τους είπε αρχικά και στη συνέχεια σταματούσε κάθε άσκηση για να εξηγήσει τι ήθελε: «Μπορείτε να λειτουργείτε ως φυσαρμόνικα; Αυτό θέλουμε. Να κινείστε όλοι μαζί συντονισμένα όπου έχει ο αντίπαλος την μπάλα. Να κλείνετε και να ανοίγετε χώρους ανάλογα με το που είναι η μπάλα και ο αντίπαλος» τους τόνισε και στη συνέχεια ανέλαβε δράση και ο Λουτσέσκου. Αρχικά είχε βρεθεί στην άλλη άκρη του γηπέδου παρατηρώντας τις κινήσεις των αμυντικών και μετά συμμετείχε και αυτός στις ασκήσεις βάζοντας μάλιστα πίεση σε όλους και ιδιαίτερα στον Οτο και τον Εκόνγκ».

«Θέλω αποφασιστικότητα»

Το άλλο γκρουπ παικτών που δεν είχε αμυντικούς δούλεψε αρχικά στην ανάπτυξη, στην κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα κάτω από πίεση και στη συνέχεια είχε και τα τελειώματα. 

Οσο ήταν εκεί ο Λουτσέσκου τόνιζε συνέχεια: «Θέλω αποφασιστικότητα, θέλω γρήγορες αποφάσεις, θέλω άμεσο παιχνίδι» τους τόνιζε. Η προπόνηση κράτησε κάτι παραπάνω από 90 λεπτά και στη συνέχεια οι παίκτες αποχώρησαν για το ξενοδοχείο καθώς αύριο το πρόγραμμα είναι διπλό και ο Λουτσέσκου θα δοκιμάσει τις δυο ενδεκάδες που θα παίξουν απέναντι στην Χιμπέρνιαν στο φιλικό του Σαββάτου στις 17:00 (Metropolis 95.5) στο ίδιο γήπεδο όπου η ομάδα αγωνίστηκε απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.