Λουτσέσκου: «Έχουμε απίστευτο κίνητρο για τη νίκη, δεν θα αλλάξει την ταυτότητά της η Ελσίνκι»

Γιώργος Ζαΐρης20 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Στο γεγονός πως η Ελσίνκι είναι εντελώς διαφορετική ομάδα με όσες έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, στάθηκε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την οργάνωση της φινλανδικής ομάδας, τόνισε πως την σέβεται αλλά πως η ομάδα του ταξίδεψε στον Βορρά για να πάρει το τρίποντο.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου: 

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω πως αυτή η διοργάνωση δεν έχει να κάνει με ό,τι συμβαίνει με κάθε εγχώρια διοργάνωση. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός την Αμπερντίν που πιστεύετε πως θα είναι 4η, σημασία έχει πως παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Μία νίκη στο αυριανό παιχνίδι θα ανοίξει ένα δρόμο να πιστεύουμε λίγο περισσότερο στην πρόκριση. Πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ όταν παίζουμε σε τέτοιες διοργανώσεις, παίζουμε με ομάδες με διαφορετική οργάνωση, η Ελσίνκι δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες που παίξαμε στα προκριματικά ούτε καμία σε σχέση με ομάδες της Ελλάδας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για κάθε κατάσταση που θα παρουσιαστεί στο αυριανό παχνίδι» τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «To 90% των ομάδων στην Ελλάδα προσπαθεί να αμύνεται και να προσπαθεί να κλέψει κάτι από το παιχνίδι. Η Ελσίνκι είναι μια ομάδα με τη δική της ταυτότητα, έχει παίξει 33 παιχνίδια και δεν έχει αλλάξει την ταυτότητα της, τη σεβόμαστε πολύ, το συζητήσαμε στο μίτινγκ πριν την προπόνηση. Δουλεύει πολύ στο γήπεδο, αλλά έχουμε απίστευτο κίνητρο για να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το αν θα κάνει ροτέισον: «Επιστρέφουμε σε πράγματα που έχουμε συζητήσει την Κυριακή και τα αναλύσαμε. Είμαι ικανοποιημένος από την επανεκκίνηση που κάναμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές που είχαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Κάναμε δουλειά μέχρι τον Αύγουστο και έπειτα ήρθαν κι άλλοι παίκτες και πρέπει να χτίσουμε ξανά. Πρέπει να τους περάσουμε τη φιλοσοφία μας, να μάθουν να συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους, φτάσαμε πιο κάτω για να ανέβουμε πιο πάνω. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον Ντεσπόντοφ σε λίγες μέρες να καταλάβει τα πάντα, ο Οζντόεφ είχε θέματα με τη βίζα όταν έπαιζε, ο Μεϊτέ δεν έχει καν 14 μέρες προπονήσεων. Οσον αναφορά για τις αλλαγές που ρωτήσατε, θα το δείτε αύριο αν θα κάνω αλλαγές».

«Για αυτό τον λόγο έχουμε γκρουπ με 20 ποδοσφαιριστές, μπορούμε να κάνουμε ροτέισον, ο Μεϊτέ χρειάζεται να αγωνιστεί αλλά πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο, δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι. Με τον Ντεσπόντοφ είναι άλλο το θέμα, δεν του λείπει ρυθμός αλλά να βρει σύνδεση με τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κάνουμε τη σωστή διαχείριση. Kαι για τον Σαμάτα μπορούμε να πούμε πως ήρθε μετά την Ολλανδία, άρχισε να μπαίνει με 20λεπτα, ήρθε ο τραυματισμός του, έχει ξεκινήσει σε 2/9 παιχνίδια και αυτός χρειάζεται διαφορετικού είδους χρόνου. Για μένα μετράει ο χρόνος, για εσάς το αποτέλεσμα (σ.σ. αναφερόμενος στους δημοσιογράφους). Πρέπει να βρούμε τρόπο να πάρουμε τα αποτελέσματα για να έχουμε τον ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε όλη αυτή τη δουλειά η οποία γίνεται» ολοκλήρωσε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.