Λουκέτο σε beach bar: Έκοβε αποδείξεις από ταμειακές μηχανές… φάντασμα

Metrosport Team30 Ιουνίου 2024

Αποδείξεις από ταμειακές μηχανές… φάντασμα έκοβε beach bar στην Κυπαρίσσια με τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να επιβάλουν λουκέτο 48 ωρών.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Σε κλείσιμο επιχείρησης beach bar για 48 ώρες, στην Κυπαρισσία, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Χρησιμοποιώντας το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live, που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων και σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν τα εξής:

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15/05/23.

Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δε διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δε διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Πρόστιμο 13.050 ευρώ εκτός από το λουκέτο

Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Η επιχείρηση ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Μάλιστα στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα και είχε ελεγχθεί έχοντας διαπιστωθεί ξανά φορολογικές παραβάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.