Λόβρεν-Μαρσιάλ: Κι όμως… έχουν παίξει μαζί

Γιάννης Πάγκος18 Οκτωβρίου 2024

Ο Ντέγιαν Λόβρεν και ο Αντονι Μαρσιάλ είναι πλέον αντίπαλοι και επί ελληνικού εδάφους. Ένα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έρχεται και μπορεί -αναλόγως με τις επιλογές των δύο προπονητών- να βρεθούν απέναντι ο ένας από τον άλλον, εντός γραμμών.

Οι δυο τους έχουν παίξει αντίπαλοι στις κλασικές μονομαχίες της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ έχουν βρεθεί αντίπαλοι και στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων της Κροατίας με τη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα…

Για μια τριετία, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 έχουν παίξει 6 φορές αντίπαλοι στα παιχνίδια της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα τέσσερα παιχνίδια είναι για το Πρωτάθλημα και τα δύο για το Κύπελλο.

Το ένα μάλιστα είναι και σημαδιακό για τον Μαρσιάλ καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, ο Γάλλος κάνει ντεμπούτο σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Χάαλ, τον βάζει στο παιχνίδι στη θέση του Μάτα στο 65’. Στο 86’ σκοράρει για το 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Ντεμπούτο και γκολ για τον Γάλλο για τον οποίον η αγγλική ομάδα είχε δώσει 60 εκ. για να τον αποκτήσει από τη Μονακό.

Λόβρεν και Μαρσιάλ έχουν παίξει αντίπαλοι και δύο φορές με τις Εθνικές Κροατίας και Γαλλίας. Τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι ήταν με τις Εθνικές ομάδες στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Υπάρχει όμως και ένα παιχνίδι που έχουν παίξει μαζί. Μόνο ένα…

Τη σεζόν 2012-2013, ο 22χρονος Λόβρεν είναι στην τρίτη του σεζόν στη Λιόν. Από την ομάδα Νέων είναι η σεζόν που προωθείται ο 16χρονος, Αντονι Μαρσιάλ. Ο Λόβρεν εκείνη τη σεζόν κάνει 24 παιχνίδια, ο Μαρσιάλ 4. Τα τρία είναι για το Πρωτάθλημα. Στο ένα από αυτά, παίζουν μαζί.

Είναι το παιχνίδι Αζιαξιό-Λιόν 3-1, στις 3 Φεβρουαρίου 2013. Ο Λόβρεν είναι βασικός, ο Μαρσιάλ μπαίνει αλλαγή στο 79’ και κάνει το ντεμπούτο του στο γαλλικό Πρωτάθλημα, σε ηλικία 17 χρόνων, ενός μηνός και 29 ημερών.

Λίγο καιρό μετά, το καλοκαίρι του 2013, αμφότεροι θα αποχωρήσουν. Η Λιόν θα πάρει 10 εκ. για τον Λόβρεν που θα πάει στη Σαουθάμπτον και θα πάρει 5 εκ. για τον Μαρσιάλ που θα πάει στη Μονακό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.