Λοθάνο: «Ο Γιαμάλ είναι φαινόμενο, δεν... μπορεί ένα 16χρονο παιδί να κάνει τέτοια πράγματα»

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο, γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου, ανέλυσε μέσω του Metropolis 95.5 την πρόκριση των φούριος ρόχας στον τελικό του Euro 2024, αλλά και την παρουσία του 17χρονου Γιαμάλ.

«Τα τελευταία χρόνια είχε μία πτώση η εθνική Ισπανίας. Στο προηγούμενο Euro αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ιταλία, απογοήτευσε στο Μουντιάλ και έφυγε ο ένας Λουίς, ο Ενρίκε και ήρθε ο άλλος, ο Ντε Λα Φουέντε. 

Είναι ένας προπονητής που λογικά δεν μας λέει κάτι, γιατί ούτε μεγάλος παίκτης ήταν, ούτε προπονητής σε μεγάλα κλαμπ, αλλά πέρασε από τα τμήματα υποδομής. Εχει δουλέψει με τον Φαμπιάν Ρουίθ, που κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά. Είχε αναδειχθεί μαζί του πρωταθλητής Ευρώπης στις μικρές κατηγορίες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχε γίνει κάτι ανάλογο και το 2004, με τον Ινιάκι Σάεθ, ο οποίος ήταν άνθρωπος της ομοσπονδίας, αλλά δεν είχε πετύχει ήταν. Είχε βάλει μόνο τις βάσεις για εκείνη την μεγάλη ομάδα που κατέκτησε τρία σερί τουρνουά, δύο Euro και ένα Μουντιάλ».

Για τον Γιαμάλ που εντυπωσιάζει υπογράμμισε: «Είναι άδικο να γίνεται μία τέτοια σύγκριση με δικά μας παιδιά. Ο Γιαμάλ είναι φαινόμενο, δεν... μπορεί ένα 16χρονο παιδί να κάνει τέτοια πράγματα. Εμείς προωθήσαμε νεαρούς με καθυστέρηση. Οι Ισπανοί έχουν ενσωματώσει στις εθνικές ομάδες και στους συλλόγους πιτσιρικάδες. Ο Γιαμάλ, θυμίζω, έκανε ντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα επί Τσάβι σε ηλικία 15 ετών.

Επειδή είπαμε για την τόλμη της Μπαρτσελόνα, λέγαμε για τον Ανσού Φάτι, που είναι ο νεότερος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι τραυματισμοί τον σταμάτησαν και υπάρχει, πλέον, αμφιβολία για το αν θα παίξει ξανά σε τέτοιο επίπεδο.

Πάντα, όμως, στην Ισπανία η μεγάλη της δύναμη ήταν οι χαφ της. Ο Ρόδρι είναι ο κορυφαίος μέσος στον κόσμο, είναι επιδραστικός και στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη. Παρότι η Ρεάλ παίρνιε στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι έχει διάρκεια και κατακτάει την Πρέμιερ Λιγκ».

Για τον αντίπαλο που ταιριάζει καλύτερα στην Ισπανία στον τελικό: «Κουμπώνει καλύτερα η Ολλανδία γιατί παίζει πιο ανοιχτά, αλλά αφού η Ισπανία κέρδισε την Γαλλία που δεν δεχόταν εύκολα γκολ, θεωρώ ότι όποιος και να είναι απέναντί της θα είναι το απόλυτο φαβορί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.