Λορέντσο Τοριάνι: Ποιος είναι ο 19χρονος γκολκίπερ της Μίλαν που βγάζει μάτια

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμέλεια: Χριστόφορος Μάνδαρης

Η μέχρι στιγμής πορεία της Μίλαν στο πρωτάθλημα και Ευρώπη, είναι από κακή εως τραγική. Στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ ο βασικός τερματοφύλακας των «ροσονέρι», ο Μενιάν τραυματίστηκε και μπήκε, στην θέση του ο 19χρονος Τοριάνι. Πώς όμως ο Φονσέκα εμπιστεύτηκε τον νεαρό τερματοφύλακα και τον έριξε στα βαθιά;

Ο Τοριάνο είναι η μεγαλύτερη, ίσως και η μοναδική θετική έκπληξη στη Μίλαν από την περιοδεία στις ΗΠΑ, αφού ο Πάολο Φονσέκα τον έριξε στη μάχη μετά τον τραυματισμό του Μάρκο Σπορτιέλλο. Και απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Πορτογάλο προπονητή. 

 Το Who is who

Γεννημένος το 2005, ο Τοριάνι έφτασε στο Μιλάνο τον Ιούλιο του 2013, σε ηλικία οκτώ ετών. Πριν από αυτό ήταν στην Città di Cologno, μια μικρή ομάδα σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι που είχε συνδεθεί με τους «ροσονέρι» για χρόνια.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι σε ένα τουρνουά, όντας πολύ μικρός, έγινε... αντιληπτός και από την Ίντερ. Οι «Νερατζούρι» πήραν πληροφορίες, αλλά ο Λορέντζο επέλεξε τη Μίλαν (λίγο σαν αυτό που συνέβη με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα). Στους «Ροσονέρι» ξεκίνησε στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες και στη συνέχεια ανέβηκε.

Πέρυσι κλήθηκε στον πάγκο για δύο παιχνίδια της πρώτης ομάδας από τον Στέφανο Πιόλι, κόντρα σε Τζένοα και Κάλιαρι τον Μάιο, χωρίς ωστόσο να κάνει ντεμπούτο. Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ωστόσο, ήταν κυρίως τρίτη επιλογή στην Primavera, πίσω από τους Νοά Ραβέρ και Αντρέα Μπαρτοτσόνι, παίζοντας μερικές φορές στην U18.

Όσοι τον είδαν από κοντά λένε για τη μεγάλη του αφοσίωση παρά τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε σε αγώνες και πάνω από όλα για το μεγάλο δέσιμο του με τη φανέλα. Ο Λορέντζο δούλευε πάντα στα παρασκήνια, όντας εξαιρετικός συμπαίκτης και... οοπαδός, επευφημώντας τους συναδέλφους και τους φίλους του.

Η σωστή λέξη για τον νεαρό τερματοφύλακα είναι «αξιοπιστία», με αυτό κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολλών προπονητών που είχε, μέχρι την κλήση του Πάολο Φονσέκα για την περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λορέντζο έπεισε τον Πορτογάλο με τις τεχνικές ικανότητές του δεδομένου ότι μπορεί να παίξει καλά και με τα πόδια του ενώ εντυπωσιακά είναι τα φυσικά του προσόντας όντας 1.97 ύψος. 

Την Κυριακή η Μίλαν παίζει derby della Madonnina με την αιώνιο αντίπαλο της Ίντερ και μετά τον τραυματισμό,του Μενιάν ο Τοριάνι θα πάρει φανέλα βασικού και σαν άλλος Ντοναρούμα έχει, την ευκαιρία να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει ο επόμενος μεγάλος τερματοφύλακας της Μίλαν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.