Λονδίνο-Πύργος Γκρένφελ: Πόρισμα-καταπέλτης για την τραγωδία με τους 72 νεκρούς

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Επτά χρόνια μετά από την τραγική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο με τους 72 νεκρούς, δόθηκε την Τετάρτη (4/9) στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα-καταπέλτης.

Το πόρισμα κάνει λόγο για παραλείψεις της κυβέρνησης, της κατασκευαστικής βιομηχανίας και των περισσότερων εταιριών που είχαν εμπλακεί στην επένδυση του εξωτερικού του κτηρίου με εύφλεκτο υλικό.

Στην πολυαναμενόμενη τελική έκθεσή της, η έρευνα επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για την καταστροφή στις εταιρίες που είχαν εμπλακεί στη συντήρηση και την εξωτερική επένδυση του πύργου διαμερισμάτων, στις παραλείψεις τοπικών και εθνικών αρχών, καθώς και σε εταιρίες που δολίως παρουσίασαν εύφλεκτα υλικά επένδυσης ως ασφαλή.

H μοιραία 14η Ιουνίου 2017

Στις 14 Ιουνίου 2017 ο πύργος των 24 ορόφων ανεφλέγη σαν πυρσός στο δυτικό Λονδίνο, με τη φωτιά να ξεκινά από έναν ελαττωματικό καταψύκτη και να επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω της εύφλεκτης επικάλυψης της πρόσοψης.

Η πυρκαγιά προκάλεσε 72 θανάτους, μεταξύ των οποίων ενός μωρού που γεννήθηκε νεκρό και κατέκαψε τους 23 ορόφους του συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών σε μία από τις πιο πλούσιες περιοχές του δυτικού Λονδίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πιο φονική πυρκαγιά σε κτήριο κατοικιών στη Βρετανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.