Λογαριασμοί ενέργειας: Τέλος οι επιδοτήσεις από τον Σεπτέμβριο-Ανησυχία για αυξήσεις στους καταναλωτές

Metrosport Team15 Ιουλίου 2023

Νέα δεδομένα στους λογαριασμούς ενέργειας διαμορφώνονται από το φθινόπωρο καθώς θα αποσυρθούν σταδιακά οι κρατικές επιδοτήσεις εν όψει της επιστροφής των δημοσιονομικών κανόνων από το 2024.

Το τέλος των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμών ενέργειας και στα μέτρα στήριξης που εφάρμοσαν όλες οι χώρες λόγω της ενεργειακής κρίσης έβαλε την Πέμπτη (13/7) το Eurogroup, ζητώντας από τις χώρες μέλη την σταδιακή απόσυρση των μέτρων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, ο μηχανισμός των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει ενεργός έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση του Eurogroup, ανέφεραν πως οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας μπορεί να συνεχιστούν – εφόσον χρειαστεί – έως και το τέλος του 2023, με μια παράταση για ένα ακόμη τρίμηνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα πάνε οι τιμές το φθινόπωρο και τον επόμενο χειμώνα.

Η κατεύθυνση των Βρυξελλών είναι τα όποια νέα μέτρα από το 2024 και μετά να αφορούν μόνο τους πλέον ευάλωτους και να είναι απολύτως στοχευμένα. Και αυτό εφόσον υπάρξουν νέες σημαντικές αυξήσεις στις τιμές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.