LIVESTREAMING: Η κλήρωση του Champions League

Δημήτρης Καλαϊτζής29 Αυγούστου 2024

Παρακολουθείστε σε live εικόνα και ήχο την κλήρωση της League Phase του Champions League. 

Πώς λειτουργεί η νέα μορφή

Όσο για τη νέα μορφή; Η μεγαλύτερη αλλαγή και στις τρεις διοργανώσεις είναι η φάση των ομίλων, η οποία θα γίνει σε φάση Πρωταθλήματος, με την παρουσία 36 ομάδων.

Στο Champions League και στο Europa League, κάθε ομάδα αντιμετωπίζει οκτώ διαφορετικές ομάδες (τέσσερις εντός, τέσσερις εκτός), ενώ στο Conference League κάθε σύλλογος αντιμετωπίζει έξι διαφορετικές ομάδες (τρεις εντός, τρεις εκτός).

Και στις τρεις διοργανώσεις, οι οκτώ πρώτοι συνολικά προκρίνονται απευθείας στη φάση των «16». Οι ομάδες, που θα τερματίσουν από την ένατη έως την 24η, θα διαγωνιστούν στα πλέι οφ της φάσης νοκ-άουτ, με τους νικητές να περνούν στους «16».

Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 25η ή χαμηλότερη θέση στη φάση του πρωταθλήματος και των τριών διοργανώσεων θα αποκλειστούν από την Ευρώπη, χωρίς πρόσβαση σε άλλα τουρνουά.

Παρόλο που οι ομάδες θα γνωρίζουν όλους τους αντιπάλους τους μέχρι το τέλος της κλήρωσης, η λίστα με τις ημερομηνίες των αγώνων και τις ώρες έναρξης θα αναλυθεί στη συνέχεια και θα ανακοινωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν ημερολογιακές συγκρούσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η σεζόν 2024/25 του Champions League ολοκληρώνεται στη «Fußball Arena München», το αποκορύφωμα στο καλεντάρι των συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επιστρέφοντας στην έδρα των γερμανικών δυνάμεων της Μπάγερν για πρώτη φορά από το 2012. Ο νικητής αποκτά επίσης θέση στη φάση του πρωταθλήματος του UEFA Champions League 2025/26, εάν δεν έχει προκριθεί μέσω της εγχώριας διοργάνωσης τους.

Αναλυτικά γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ

Ρεάλ

Μάντσεστερ Σίτι

Μπάγερν

Παρί

Λίβερπουλ

Ίντερ

Ντόρτμουντ

Λειψία

Μπαρτσελόνα

2ο γκρουπ 

Λεβερκούζεν

Ατλέτικο

Αταλάντα

Γιουβέντους

Μπενφίκα

Άρσεναλ

Μπριζ

Σαχτάρ

Μίλαν

3ο γκρουπ

Φέγενορντ

Σπόρτινγκ

Αϊντχόφεν

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ζάλτσμπουργκ

Λιλ

Ερυθρός Αστέρας

Γιουνγκ Μπόις

Σέλτικ

4ο γκρουπ 

Σλοβαν Μπρατισλάβας

Μονακό

Σπάρτα Πράγας

Άστον Βίλα

Μπολόνια

Χιρόνα

Στουτγάρδη

Στουρμ Γκρατζ

Μπρεστ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.