Λίβερπουλ: Η Standard Chartered κατηγορείται για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Ο κύριος χορηγός της Λίβερπουλ, Standard Chartered, έχει κατηγορηθεί ότι πραγματοποίησε συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων για χρηματοδότες τρομοκρατικών ομάδων.

Η τραπεζική εταιρεία, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ο κύριος χορηγός της φανέλας της Λίβερπουλ από το 2010.

Ο σύλλογος υπέγραψε νέο συμβόλαιο το 2020, το οποίο πρόκειται να λήξει στο τέλος της σεζόν 2026/27, με τη συμφωνία να αξίζει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ετησίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα αρχείο δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, οι καταγγέλλοντες ισχυρίστηκαν ότι η Standard Chartered φέρεται να πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οντότητες και τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν μεταξύ 2008 και 2013. Σε ανακοίνωσή της, η Standard Chartered είπε ότι αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των καταγγελιών, λέγοντας ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί τους είχαν «εντελώς απαξιωθεί» από τις αμερικανικές αρχές.

Η βρετανική εταιρεία δήλωσε: «Αυτή η κατάθεση είναι άλλη μια προσπάθεια χρήσης αξιώσεων κατά της τράπεζας, μετά από προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες.

«Οι ψευδείς ισχυρισμοί στους οποίους στηρίζεται έχουν απαξιωθεί πλήρως από τις αρχές των ΗΠΑ που ανέλαβαν μια ολοκληρωμένη έρευνα για τους ισχυρισμούς και είπαν ότι ήταν «ανάξιες» και δεν έδειξαν καμία παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι τα δικαστήρια θα απορρίψουν αυτούς τους ισχυρισμούς, όπως το έχουν κάνει ήδη επανειλημμένα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.