Λίβανος: Πώς το Ισραήλ απέκτησε πρόσβαση στους ασυρμάτους της Χεζμπολάχ και η σύνδεσή τους με την Ελλάδα

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Πέπλο μυστηρίου και πολλά ερωτηματικά καλύπτουν το περιστατικό με τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων μελών της Χεζμπολάχ το τελευταίο 48ωρο στον Λίβανο που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να σκοτωθούν και χιλιάδες να μεταφερθούν τραυματίες στα νοσοκομεία.

 Όπως όλα δείχνουν, η ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανήκει στο Ισραήλ, το οποίο κατάφερε να παγιδεύσει τις συσκευές επικοινωνίας των μελών της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια να τις πυροδοτήσει προκαλώντας το μεγάλο μακελειό με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες.

 Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Ισραήλ ή άνθρωποι που δουλεύουν για το Ισραήλ απέκτησαν πρόσβαση στις συγκεκριμένες παρτίδες ασυρμάτων και τοποθέτησαν εκρηκτικά πριν αυτές φτάσουν στους παραλήπτες τους.

 Ποιοι όμως και πώς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ασυρμάτους πριν αυτές φτάσουν στη Χεζμπολάχ;

 Σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή «Live News» τρία είναι τα βασικά σενάρια.

  •  Το πρώτο σενάριο υποστηρίζει πως πρόκειται για εταιρείες-φαντάσματα που ελέγχονται από το Ισραήλ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις παραγγελίες με τους ασυρμάτους και τοποθέτησαν τα εκρηκτικά πριν αυτά φτάσουν στους παραλήπτες τους.
    •  Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, κάποιος πράκτορας του Ισραήλ πιθανώς να απέκτησε πρόσβαση σε κάποια από τις παρτίδες και τοποθέτησε τα εκρηκτικά. 

    Πιθανολογείται πως κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη στο Ιράν. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με τη δολοφονική επίθεση κατά του ηγέτη της Χαμάς στην «καρδιά» της Τεχεράνης, το Τελ Αβίβ έχει στρατολογήσει και έχει φτιάξει ένα μεγάλο δίκτυο πρακτόρων στο Ιράν.

    •  Το τρίτο σενάριο και το πιο… κινηματογραφικό από όλα υποστηρίζει πως πιθανώς άνθρωποι του Ισραήλ να έφτασαν στο σημείο να διεισδύσουν μέσα στα κοντέινερ όπου βρίσκονταν οι παραγγελίες με τους ασυρμάτους. 

    Εξετάζεται, δηλαδή, οι άνθρωποι του Ισραήλ να απέκτησαν πρόσβαση στα κοντέινερ, να τα αφαίρεσαν από το σημείο που ήταν αποθηκευμένα και να τοποθέτησαν στη θέση τους άλλα κοντέινερ με ασυρμάτους, στους οποίους είχαν προηγουμένως βάλει εκρηκτικά.

     Η σύνδεση με την Ελλάδα

     Στο μεταξύ, μια άλλη πτυχή της υπόθεσης με τους ασυρμάτους που εξερράγησαν στον Λίβανο αφορά τη σύνδεσή τους με την Ελλάδα.

     Μέχρι και πριν λίγα χρόνια υπήρχε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, η οποία πωλούσε τους συγκεκριμένους ασυρμάτους.

     Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή «Live News», η αντιπροσωπεία διαπίστωσε το 2014 πως μια συγκεκριμένη παρτίδα περιείχε μέσα «μαϊμού» προϊόντα.

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.