Λίβανος: Έξι νεκροί από το σφυροκόπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2024

Συνεχίζεται ασταμάτητα το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται από τις αεροπορικές επιθέσεις.

Το βράδυ της Τετάρτης (2/10) προς Πέμπτη (3/10) το Ισραήλ έπληξε κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Έξι ήταν οι νεκροί από την επίθεση.

Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Οι νέοι βομβαρδισμοί έπληξαν μεταξύ άλλων κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης που είναι συνδεδεμένη με τη Χεζμπολάχ, με τουλάχιστον έξι νεκρούς, τη στιγμή που στις χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ σκοτώθηκαν.

Μια από τις επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έπληξε «κέντρο της πολιτικής προστασίας» του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, στη Μπασούρα, στην καρδιά της πόλης, ανέφερε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεζμπολά.

Σύμφωνα με υπουργείο Υγείας του Λιβάνου υπήρξαν για τουλάχιστον έξι νεκροί και ακόμη επτά τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από τα νότια προάστια της Βηρυτού, προαναγγέλλοντας νέους βομβαρδισμούς εναντίον μελών ή εγκαταστάσεων του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

Η ανακοίνωση σημειώνει σχετικά: «Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις (…) που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων θα δράσει ο ισραηλινός στρατός σύντομα».

Όπως σημειώνει η προειδοποίηση αυτή αφορά ακίνητα στις σιιτικές συνοικίες Χαρέτ Χράικ, Μπουρζ αλ Μπαράζνα και Χαντάθ Γαρμπ.

Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι αναχαίτισε «ύποπτο εναέριο στόχο» στα ανοικτά των ακτών της πυκνοκατοικημένης μητροπολιτικής περιοχής Gush Dan, μετά τον ήχο των δυνατών εκρήξεων στο κεντρικό Ισραήλ.

Δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός από την επίθεση που έγινε τη νύχτα, για την οποία δεν έχει αναληφθεί άμεσα η ευθύνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.