Λιβαδειά: Η απάντηση της Hellenic Train για τον εγκλωβισμό γυναίκας στις πόρτες τρένου

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train για το περιστατικό στη Λιβαδειά όπου τρένο παρέσυρε γυναίκα με τα παιδιά της.

 Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. 

Γι' αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. 

Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

Το χρονικό του συμβάντος

Τραγικό θάνατο κόντεψε να βρει μια γυναίκα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, όταν οι πόρτες ενός τρένου έκλεισαν πριν προλάβει να αποβιβαστεί, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε, όταν η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, αποπειράθηκε να κατέβει από το τρένο, με τις πόρτες να κλείνουν ξαφνικά πάνω, εγκλωβίζοντάς την.

 Μάλιστα, για αρκετά μέτρα, το τρένο συνέχισε την πορεία της προς τη Θεσσαλονίκη, σέρνοντας την τραυματία, κατά μήκος της τσιμεντένιας πλατφόρμας, πριν αναγκαστεί να σταματήσει στον επόμενο σταθμό έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

 Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η γυναίκα έφερε ελαφρά τραύματα, με τις αρχές να προχωρούν, τελικά, στη σύλληψη του μηχανοδηγού και του επόπτη, μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρ' ολίγον τραγωδία σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος έτρεξε πίσω από το τρένο, φωνάζοντας στον οδηγό να σταματήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.