«LIRA 100»: Σκοράρει στα 19 από τα 20 τελευταία εκτός

Γιώργος Μάντζιος13 Απριλίου 2023

Βραδιά Europa League, βραδιά Europa Conference League με παιχνίδια που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Η Γιουβέντους θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την διάκριση στον θεσμό και λόγω της βαριάς φανέλας που διαθέτει, αλλά κυρίως για να παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα είναι στο -8 από την τετράδα και δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει αυτή την διαφορά. Η Σπόρτινγκ φάνηκε και στο 0-0 με την Ζιλ Βιθέντε πρόσφατα και στο αγχωτικό 4-3 επί της Κάζα Πία, ότι δεν έχει δυνατότητες να προχωρήσει στον θεσμό. Μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι απέκτησε μία Άρσεναλ που το μυαλό της ήταν στην Premier League, με ένα γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες που μπαίνει…κάθε 100 χρόνια. Σημαντικές για τα «λιοντάρια» οι απουσίες των Ουγκάρτε και Παουλίνιο. Επιλογή μου ο άσος (1,90).

Η Σεβίλλη χρειάστηκε τύχη για να περάσει Αϊντχόφεν και Φενέρμπαχτσε και εκτιμώ ότι μέχρι εδώ ήταν το… ταβάνι της. Μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη στην Ισπανία, έχει να σκέφτεται και το πρωτάθλημα, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς με την δουλειά του κόουτς Τεν Χαγκ. Η απώλεια του Ράσφορντ είναι σημαντική, αλλά επειδή περιμένω την Σεβίλλη να αμυνθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, θα πάω σε μια…επαγγελματική νίκη των Άγγλων. Επιλογή το combo 1 & under 3,5 (2,20).

Στο Λεβερκούζεν – Ουνιόν Σεν Ζιλουά, σέβομαι την φόρμα των Γερμανών και αναγνωρίζω την δουλειά του Τσάμπι Αλόνσο, ωστόσο και οι Βέλγοι δεν θα αποτελέσουν εύκολη λεία. Μπορεί η Ουνιόν Σεν Ζιλουά να είναι μια άσημη ομάδα, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου και μαχητική είναι και ποιότητα διαθέτει και έρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Στους ομίλους της διοργάνωσης, σκόραρε και στο Μάλμε (2 γκολ) και στην Μπράγκα (2 γκολ), ενώ στην Ουνιόν Βερολίνου έβαλε 1 γκολ στον όμιλο και 3 γκολ στον προηγούμενο γύρο. Έχει σκοράρει στα 19 από τα 20 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (φωτο), εντός κι εκτός συνόρων και από την άλλη η Λεβερκούζεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 από τα 7 τελευταία εντός, ενώ υποδεχόμενη τη Μονακό στην φάση των «32» δέχθηκε 3 γκολ! Επιλογή μου το G/G (1,85).

Στο Ρότερνταμ η επιθυμία της Φέγενορντ για εκδίκηση, μετά τον περσινό χαμένο τελικό από τη Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο τρόπος παιχνιδιού των δύο ομάδων, με οδηγούν σε παιχνίδι με τα φάουλ. Σκληρά παίζει η Ρόμα λόγω Μουρίνιο, πιεστική και στο…όριο του φάουλ το παιχνίδι της Φέγενορντ που ακόμη και στη νίκη με 7-1 επί της Σαχτάρ στον προηγούμενο γύρο, είχε περισσότερα φάουλ από τους Ουκρανούς. Ενημερωτικά ο περσινός μεταξύ τους τελικός είχε 26 φάουλ, ενώ στα απαιτητικά παιχνίδια της Ρόμα με την Σοσιεδάδ, είχαμε 25 και 28 φάουλ αντίστοιχα. Επιλογή το over 23,5 φάουλ (1,85).

Κλείνω με δύο επιλογές από το Conference League, η μία έχει να κάνει με πρόσωπο και είναι το να σκοράρει ο Βαγγέλης Παυλίδης στις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός μετράει ήδη 7 γκολ στην Ευρώπη, σκόραρε και στα δύο πρόσφατα με την Λάτσιο (μέσα – έξω) και θα είναι ο κύριος εκφραστής των ολλανδικών επιθέσεων. Επιλογή το any time Παυλίδης (2,90).

Στο Γάνδη – Γουέστ Χαμ θα πάρω το αμφίσκορο. Αφενός η Γάνδη είναι σε καλό μομέντουμ με μόλις 1 ήττα στα 10 τελευταία επίσημα παιχνίδια της και ο φορ Ορμπάν «βγάζει μάτια» (14 γκολ σε 12 παιχνίδια!!!) και αφετέρου η αγγλική ομάδα σκέφτεται και την Premier League, όντας μόλις 3 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Επιπλέον στο ματς του προηγούμενου γύρου με την ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο το υπέρ της 0-2 είναι πέρα ως πέρα πλασματικό με τις τελικές 14-9 υπέρ των Κυπρίων και τα κόρνερ 14-0! Επιλογή μου το G/G (1,85).

Οι επιλογές μου:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΣΕΒΙΛΛΗ 1 & UNDER 3,5 2,20

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. 1 1,90

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ Ζ. G/G 1,85

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΡΟΜΑ OVER 23,5 ΦΑΟΥΛ 1,85

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΑΛΚΜΑΑΡ ANY TIME ΠΑΥΛΙΔΗΣ 2,90

ΓΑΝΔΗ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ G/G 1,85

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.