Λιοντάρι η Εθνική, νίκησε και... περιμένει - Τα σενάρια της πρόκρισης

Γιώργος Πετρίδης02 Αυγούστου 2024

Ναι, αυτή είναι η πραγματική Εθνική ομάδα του μπάσκετ! Σε ένα παιχνίδι στο οποίο έπαιζε για την επιβίωση της, έδειξε χαρακτήρα και νίκησε την Αυστραλία με 77-71. Έτσι εξασφάλισε μεν την 3η θέση στον όμιλο της, όχι όμως -ακόμη- και την παρουσία της στις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες, που θα βρίσκονται στα προημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο και στις αρχές της τρίτης προηγήθηκε ακόμη και με 19 πόντους (38-57). Στη συνέχεια ωστόσο φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Κράτησε όμως τη νίκη και θα πρέπει να περιμένει. Τι θα πρέπει να περιμένει; Πλέον η ΕΘνική θέλει ήττα του Νοτίου Σουδάν από τη Σερβία με 3 ή και περισσότερους πόντους στο παιχνίδι που θα γίνει αύριο (3/8, 22:00). Υπάρχει όμως και ένα μάλλον απίθανο σενάριο, νίκης των Σουδανών επί της Σερβίας με 24+ πόντους, που θα οδηγήσει στους «8» την Ελλάδα και το Νότιο Σουδάν.

Για την Εθνική μας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τόμας Ουόκαπ 18 πόντους με 7/14 σουτ, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντίνος Μήτογλου είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ 13 πόντους είχε ο Βασίλη; Τολιόπουλος.

Η Εθνική μας έβγαλε ένταση και επιθετικότητα, από το πρώτο λεπτό κυριαρχώντας στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στη δεύτερη περίοδο, κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με 17 πόντους, παίρνοντας μεγάλη βοήθεια από τον Ουόκαπ και τον Μήτογλου, που δεν βοήθησαν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μετά το ρευστό 24-25 της πρώτης περιόδου, η Ελλάδα πάτησε το γκάζι στη δεύτερη, το επιμέρους σκορ της οποίας ήταν 28-12. Έτσι πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 17 πόντων (36-53).

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 19 πόντους στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με τον Αντετοκούνμπο και τον Μήτογλου να κυριαρχούν. Ακολούθησε ωστόσο ένα διάστημα στο οποίο αντιμετώπισε δυσκολίες στην επίθεση και «κόλλησε» στο σκορ με αποτέλεσμα η Αυστραλία να πλησιάσει στους 12 (47-59). Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Ελλάδα είχε ένα καλό προβάδισμα αλλά δεν μπορούσε να αισθανθεί ασφαλής (50-62).

Τα σημάδια της κόπωσης ήταν εμφανή στο παιχνίδι των βασικών παικτών της Εθνικής, από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου όμως δεν υπήρχε η πολυτέλεια να ξεκουραστεί ο Αντετοκούνμπο ή ο Ουόκαπ. Οι Αυστραλοί έγιναν περισσότερο απειλητικοί μειώνοντας στους επτά (55-62) και λίγο μετά στους τέσσερις (65-69 στο 35’) και στους δύο (69-71 στο 37’). Ο Τολιόπουλος με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε ανάσα στην Ελλάδα (69-74 στο 1:49) για να κάνει ο Ουόκαπ το 70-77 με τον ίδιο τρόπο στα 50’’. Οι Αυστραλοί έχασαν δύο βολές και η Εθνική μας έφτασε δίκαια στη νίκη με 77-71.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.