Λιονέλ Μέσι: Ποιο είναι το Supporters' Shield που κατέκτησε η ΊΝτερ Μαϊάμι

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2024

Με το δίδυμο Μέσι, Σουάρες να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους η Ίντερ Μαϊάμι επικράτησε των Colombus Crew με 3-2 στο MLS Supporters' Shield,σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Πρόκειται για το δεύτερο τίτλο που κατακτά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά το Leagues Cup το 2023.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρήκε δίχτυα στο 45ο λεπτό, για το 0-1, ενώ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους (45+5') διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του Μαϊάμι, σκοράροντας για το 0-2. Ο Λουίς Σουάρες πήρε τη σκυτάλη στο 48', για το 0-3 και παρά το ότι οι αντίπαλοι μείωσαν, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο δεν λύγισαν εξασφαλίζοντας τη νίκη στο θεσμό. Mετά από αυτό το αποτέλεσμα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής της Ίντερ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025. Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τους 46 τίτλους, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον και έγραψε ιστορία

Τι είναι το Supporters' Shield στο MLS;

Το Supporters' Shield αποτελεί ετήσιο βραβείο το οποίο απονέμεται στην ομάδα του πρωταθλήματος της Μέιτζορ Λιγκ Σόκερ (MLS) με την καλύτερη επίδοση στην κανονική περίοδο. Η πρώτη βράβευση πραγματοποιήθηκε το 1999 και έχει αναγνωριστεί ως ένα σημαντικό τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Απηχεί την πρακτική πολλών άλλων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο, στα οποία η ομάδα με την καλύτερη επίδοση στην κανονική διάρκεια, στέφεται πρωταθλήτρια. Από το 2006, η εκάστοτε κάτοχος του βραβείου κερδίζει μία θέση στο ΚΟΝΚΑΚΑΦ Τσάμπιονς Λιγκ της ανάλογης περιόδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.