Limit up για ΠΑΟΚ, Ζίβκοβιτς, Κούλιε, Λουτσέσκου

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2023

Μέσα σε όλα είναι ο ΠΑΟΚ ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου και ήδη έχει δώσει 15 επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ανοδική πορεία που καταγράφεται, είναι αξιοσημείωτη και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε ατομικό. Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στον όμιλό του, στο Conference League, με διαφορά τριών βαθμών από την Άϊντραχτ μετά από δύο αγώνες. Έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Και για την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στους “16” της διοργάνωσης, αρκεί να κερδίσει την Αμπερντίν (δύο φορές), την Ελσίνκι στην Τούμπα και να μην χάσει στην Γερμανία.

Έχει ανεβασμένο τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που καταγράφει μία εντυπωσιακή παρουσία. Ο Σέρβος ήδη μετρά 8 γκολ στο ενεργητικό του. Σε 15 ματς. Πέρυσι είχε πετύχει επτά όλη τη σεζόν. Πρόπερσι επίσης επτά. Άρα ήδη φέτος είναι στα… up του.

Ο Κουλιεράκης κάνει μία εξαιρετική σεζόν, έχει πετύχει ήδη ρεκόρ, είναι τοπ σκόρερ στην Ευρώπη και αναλυτικές λεπτομέρειες για όσα έχει πετύχει πριν ακόμη συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα 6 στο σημερινό ρεπορτάζ της Metrosport.

Ο Λουτσέσκου αποθεώθηκε από τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα και ήδη έχει δεχθεί βολιδοσκοπήσεις, όπως είχαμε γράψει αναλυτικά στη Metrosport για την ανανέωση του συμβολαίου του. Η σχέση του με τον Σαββίδη είναι πολύ καλή, οι δυο τους μιλάνε απευθείας, επομένως αναμένονται αποτελέσματα αυτών των επαφών.

Ο Κοτάρσκι από την έναρξη της σεζόν έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια, με τις καθοριστικές του επεμβάσεις. Προχθές όλοι ανησύχησαν όταν έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και φοβήθηκαν για σοβαρό τραυματισμό. Ευτυχώς ο Κροάτης είναι καλά στην υγεία του.

Και στα οικονομικά δεδομένα ο ΠΑΟΚ είναι κερδισμένος καθώς μόνο από τις δύο νίκες στους ομίλους έβαλε στα ταμεία του από την UEFA το ποσό του 1.100.000 ευρώ.

Θέλετε και άλλα να αναφέρουμε; Ο κόσμος με την συμπεριφορά του, έδειξε πως αγκαλιάζει με θέρμη την ομάδα. 25.000 εκστασιασμένοι φίλαθλοι παρότρυναν τους παίκτες για την νίκη. Στο φινάλε, αποθέωσαν όλη την ομάδα και ξεχωριστά τους Κουλιεράκη, Λουτσέσκου, Τάϊσον, Αντρίγια, Κωνσταντέλια. Μέχρι και ο Μεϊτέ εισέπραξε θερμό χειροκρότημα γιατί αναγνωρίστηκε η πρόοδός του.

Όλα αυτά δείχνουν πως το αγωνιστικό τμήμα, λειτουργεί σαν μία οικογένεια. Η πρόοδος που καταγράφεται στην ομάδα και αποτελεί έργο του Λουτσέσκου και των συνεργατών του, δείχνει πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος με έναν αγώνα περισσότερο από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και πιθανότατα θα βρεθεί τρίτος εάν κερδίσουν οι Πράσινοι τον εξ’ αναβολής αγώνα. Η διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό είναι μεν πέντε βαθμοί, όμως μπορεί να καλυφθεί ή να περιοριστεί αισθητά το επόμενο χρονικό διάστημα, εάν η ομάδα συνεχίσει αυτή την ανοδική της πορεία.

Ολοκληρώνοντας πρέπει να αναφέρουμε πως η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της, να διορθώσει αδυναμίες, να πετύχει και άλλα και να πορευτεί έως το τέλος με στόχο την επιτυχία. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.