Λιμενικό: Τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Ρόδο, Κω, Σύρο και Σάμο

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Στη διάσωση συνολικά τουλάχιστον 120 μεταναστών προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού σε Ρόδο, Κω, Σάμο και Σύρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου (18/5)  οι λιμενικές αρχές της Ρόδου και της Σύμης ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ για την ύπαρξη σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν ένα φουσκωτό με 36 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (21 άνδρες, 9 γυναίκες και 6 ανήλικοι). 

Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος διακινητής.

Στην Κω, περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αγία Ειρήνη εντόπισε ταχύπλοο σκάφος που μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών στην ακτή. Συνελήφθη, έπειτα από καταδίωξη ο 26χρονος χειριστής του ταχυπλόου ως διακινητής. Εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν οκτώ αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν, στο λιμάνι της Κω.

Αργότερα, τις μεσημβρινές ώρες περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός χειριστής, ηλικίας 36 ετών και περισυνελέγησαν πέντε επιβαίνοντες.

Ακόμη, τα ξημερώματα της Κυριακής (19/5) 65 μετανάστες Συριακής καταγωγής στο βόρειο μέρος της Σκύρου, στην παραλία Καρεφλού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.