Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Θεοδώρα Ρήγα: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της MedCruise για την περίοδο 2024-2027

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2024

Κατά τη διάρκεια της 65ης Γενικής Συνέλευσης της MedCruise, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας και στο πλαίσιο της Seatrade Cruise Med 2024, η Θεοδώρα Ρήγα εξελέγη Πρόεδρος της MedCruise. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η ιστοσελίδα NewMoney, η νέα Πρόεδρος της MedCruise είναι η Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ακράδαντα στην αξία της συλλογικής δράσης, ή όπως λέμε στα ελληνικά «εν τη ενώσει είμαστε δυνατοί», δήλωσε η κα Ρήγα.

«Με όραμα να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε κάνει τόσο καλά, θα αναβαθμίσουμε τις δραστηριότητές μας και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα, όλοι μαζί, διασφαλίζοντας την υπεύθυνη ανάπτυξη της κρουαζιέρας και ωφελώντας όλα τα λιμάνια και τους προορισμούς της Μεσογείου.


Μέσα από τις συλλογικές δράσεις των μελών μας και τις συνέργειες με άλλες ενώσεις και φορείς (UNTWO, ESPO, AIVP, CLIA, IAPH κ.λπ.) συνεργαζόμαστε για τη μεγιστοποίηση της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικά βιώσιμης ανάπτυξης των λιμανιών, των προορισμών και όλων των ενδιαφερομένων στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες».

Το νέο συμβούλιο

Εκτός από την εκλογή του νέου προέδρου της, η MedCruise ανακοίνωσε επίσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (BoD) για τη θητεία 2024-2027. Τα εκλεγμένα μέλη είναι τα εξής:

Anne-Marie Spinosi, εκλεγμένη ως Ανώτερη Αντιπρόεδρος (Λιμένες Κορσικής, Γαλλία), Laura Cimaglia εκλεγμένη ως Αντιπρόεδρος (Λιμένας του Τάραντα, Ιταλία), Valeria Mangiarotti (Λιμένες Σαρδηνίας, Ιταλία), Cristina De Gregori (Λιμένας Γένοβας/Σαβόνας, Ιταλία), Luz Marina Espiau Moreno (Λιμενική Αρχή της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη, Ισπανία), Joško Šupe (Λιμενική Αρχή του Šibenik, Κροατία), Dario Barbarić (Λιμενική Αρχή Ντουμπρόβνικ, Κροατία), Maria Belkoleva (Λιμενική Αρχή Μπουργκάς, Βουλγαρία), Lorenzo Vera Franco (Λιμενική Αρχή Motril, Ισπανία), Genoveva Climent (Λιμενική Αρχή Ταραγόνα, Ισπανία), Figen Ayan (Galataport Istanbul, Τουρκία), Κυριακή Καμπανά (Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Ελλάδα), Gilson Cruz (Λιμενική Αρχή Cabo Verde, Cabo Verde) και Άγγελος Βλάχος (Λιμενική Αρχή Καβάλας, Ελλάδα).

Η διαδοχή

Η Θεοδώρα Ρήγα διαδέχεται την Figen Ayan, Chief Officer του Galataport Istanbul, η οποία θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στην Ένωση ως Επίτιμη Πρόεδρος και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ποια είναι

Η Θεοδώρα Ρήγα γεννήθηκε το 1973 στις ΗΠΑ, είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει καταλάβει ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε λιμενικές, ναυτιλιακές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες τα τελευταία 20 χρόνια. 

Η κ. Ρήγα είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ναυτιλιακής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως Εμπορική Διευθύντρια και ως Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα, παρέχοντας επικοινωνιακή υποστήριξη στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας που τις επιτρέπει να γνωρίζει τόσο τις ανάγκες των μικρότερων (όσον αφορά την διακίνηση) λιμένων κρουαζιέρας όσο και των μεγαλύτερων λιμένων...

Η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τη naftemporiki, η νέα πρόεδρος διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας που τις επιτρέπει να γνωρίζει τόσο τις ανάγκες των μικρότερων (όσον αφορά την διακίνηση) λιμένων κρουαζιέρας όσο και των μεγαλύτερων λιμένων που εξυπηρετούν πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξέλιξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, όπου τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια σημαντική μετατροπή από ένα λιμάνι με λιγότερες από 10 προσεγγίσεις ετησίως (πριν από την πανδημία) σε ένα λιμάνι με περισσότερες από 80 προσεγγίσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.