Λέξη «άγνωστη» το… εύκολο!

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Αναφερόμαστε στον συχνό χαρακτηρισμό που δίνουν δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, παίκτες ακόμη και η διοίκηση μιας ομάδος, για ορισμένα παιχνίδια πρωταθλήματος. Όσο κι αν η λειτουργία του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι προσπαθεί να διδάξει σε όλους μας ότι η λέξη «εύκολο» ματς δεν υφίσταται, εμείς όλοι επιμένουμε για το αντίθετο. 

Το πιο κλασσικό κοντινό παράδειγμα είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού όπου στην έδρα της έχασε 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια με αντίπαλο την τελευταία Κηφισιά αλλά και τη Λαμία που αγωνιζόταν και ισοφάρισε με 10 παίκτες.

Ο Ολυμπιακός, που οι εφημερίδες του Λεκανοπεδίου τον χαρακτήρισαν νέα υπερδύναμη με βάση μόνο δυο παιχνίδια, θα έχανε κι αυτός βαθμούς με την Τρίπολη αν δεν υπήρχε η μεταμφίεση μιας φάσης από άουτ σε πέναλτι από το Var. Για όσους δε γνωρίζουν αρχικά στο Var ήταν ο Σιδηρόπουλος και αντικαταστάθηκε από τον Τζοβάρα … γιατί δεν βρήκε εισιτήρια να πάει στην Αθήνα. Κατά συνέπεια κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο και να τολμήσεις να αγωνιστείς σ’ αυτό με μια πιο «αναπληρωματική» ενδεκάδα. Στον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ο προπονητής θεώρησε ότι η ξεκούραση των πιο «χρήσιμων» παικτών ακόμα και σε σημαντικά παιχνίδια μπορούσε να ωφελήσει τον Δικέφαλο σε βάθος χρόνου.

Αυτό μπορεί να ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι και τον Δεκέμβρη. Όμως όταν ήρθαν τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια εντός (ντέρμπι) και εκτός Τούμπας διαπιστώθηκε μια σημαντική ποδοσφαιρική ανισορροπία που στοίχησε έναν στόχο -κύπελλο- και πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι τραυματισμοί των στόπερ διαλύουν πλέον τη λέξη «εύκολο» για τον Δικέφαλο. 

Αύριο, για παράδειγμα, με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες , όλοι στον Δικέφαλο θεωρούν δεδομένη τη νίκη. Σας θυμίζουμε το ματς της ΑΕΚ με την Κηφισιά όπου οι Ενωσίτες το θεωρούσαν δικό τους και προφανώς ένιωσαν δικαιωμένοι όταν προηγήθηκαν ως το 85΄….που ισοφαρίστηκαν. Επίσης, όπως αναφέραμε στην αρχή, η βοήθεια με τεχνικά μέσα ή με απευθείας αποφάσεις διαιτητών αφορούν το ΠΟΚ ενώ για τον ΠΑΟΚ ισχύει το αντίθετο. Η ακύρωση τερμάτων για οφσάιντ που δεν καταλαβαίνουμε πως τοποθετούνται οι γραμμές ή ακόμα και τι απεικονίζουν στην οθόνη, τα πέναλτι που γίνονται αλλά δεν καταλογίζονται από τον διαιτητή ούτε επισημαίνονται από το Var είναι δυστυχώς όχι μόνο αρνητικός απολογισμός για το παρελθόν αλλά και σαφέστατη ένδειξη για το μέλλον.

Η μόνη ελπίδα που υπάρχει είναι ότι οι ξένοι διαιτητές -var δεν θα επηρεάζονται από τις «αόρατες» δυνάμεις που έως σήμερα κάνουν πολύ καλή δουλειά για το Π.Ο.Κ. Για όσους δε γνωρίζουν τα αρχικά του ΠΟΚ είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη για την ΑΕΚ και την εξωαγωνιστική συμμαχία που υφίσταται παλαιότερα. Σήμερα αναφέρουμε το Π.Ο.Κ. όχι ως μια συμμαχούσα ποδοσφαιρική δύναμη αλλά ως ένα μέτωπο τριών ομάδων οι οποίες θέλουν και ελέγχουν τους διαιτητές που αγωνίζονται όχι μόνο στα παιχνίδια τους. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τις ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη , πολυποίκιλα προβλήματα αλλά και διαιτητικές ή μη συμπεριφορές που είναι δυνατόν να τον θέσουν εκτός στόχων. Μόνο αντίδοτο για όλα τα παραπάνω η ένωση όλων των παοκτσήδικων δυνάμεων συναρτώμενη από την πολυδαίδαλη επεμβατικότητα της διοίκησης ώστε να αποφευχθούν στο μέγιστο δυνατό οι επεμβάσεις θεσμικών και εξωθεσμικών στους οποίους η λέξη δικαιοσύνη είναι άγνωστη ή εχθρική!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.