Λάζαρος Ρότα: Απορρίφθηκε από τον Άρη, τον «έχασε» ο Ηρακλής!

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2024

Ο Θανάσης Χατζηαθανασίου, ένας από τους πρώτους προπονητές του Λάζαρου Ρότα, στον Ηρακλή, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εξέλιξη του διεθνούς δεξιού μπακ. 

«Προσωπικά δεν με εξέπληξε. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση από όλες όσες έχει κάνει. Ακολούθησε το σύνολο, που χθες ήταν φανταστικό και ο Λάζαρος ήταν ένα «γρανάζι» αυτής της μηχανής. 

Λειτούργησε εκπληκτικά. Έπαιξε ρόλο και ο ψυχισμός του Λάζαρου, έπαιξε το ματς στα κόκκινα. Επειδή γνωρίζω όταν βγάζει την ψυχή του πραγματικά είναι εντυπωσιακός. Η διαφορά είναι ότι χθες παρέμεινε και συγκεντρωμένος. Το στοιχείο του πάθους δεν θα του λείψει ποτέ, αν κάτι του λείπει κάποιες φορές είναι η συγκέντρωση» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο παρελθόν του:

«Τον είχα στα 17 του. Είχε έρθει στον Ηρακλή από τον Άρη για να δοκιμαστεί, τη σεζόν 2014-15. Ήταν η χρονιά που ανέβηκε ο Ηρακλής στην Super League 1. Παίκτες που πολλές φορές δεν στεριώνουν σε κάποιες ομάδες, μεταπηδούν σε άλλο κλαμπ και βγάζουν όλα τους τα στοιχεία. 

Είχε ξεχωρίσει τότε στην ομάδα μας. Ο Ηρακλής εκείνη την περίοδο δεν είχε την οικονομική πολυτέλεια. Προσπαθήσαμε να επανδρώσουμε την ομάδα με παιδιά που είχαν αφήσει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Το σύνολο πήγε, βέβαια, εξαιρετικά.

Ήταν από τους καλύτερους παίκτες που είχα, τον θεωρούσαμε πρότζεκτ. Μόλις τελείωσε η αγωνιστική περίοδος κλήθηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο στην πρώτη ομάδα για να τον κάνει επαγγελματία. Τότε υπήρχε ένα θέμα με τα χαρτιά του Λάζαρου, που δεν του επέτρεπε να πάρει δελτίο, και τον έχασε ο Ηρακλής χωρίς δική του υπαιτιότητα. 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε όλη τη διάθεση να τον κάνει επαγγελματία. Είχε ανεβάσει 3-4 παιδιά, ένας ήταν ο Δούμτσιος που τώρα παίζει στην Ολλανδία. Τότε έπαιζε σαν αμυντικό χαφ σε εμάς και έκανε τρομερά πράγματα. Δεξί μπακ δεν τον έβαλα ποτέ. Σε επίπεδο Κ19 ήταν από τους καλύτερους χαφ. 

Θα σας πω και ένα περιστατικό. Μετά από ματς που παίξαμε πήγε να κάνει μασάζ και ο μασέρ μου είχε πει «αυτός είναι σα να έτρεξε 20 λεπτά». Τα πόδια του ήταν πολύ χαλαρά. Ήταν ένας παίκτης με πολλά διαφορετικά στοιχεία και έκανε τη διαφορά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.