Λαζάρ: «Ο Λουτσέσκου είναι τα πάντα στον ΠΑΟΚ, τοπ παίκτης ο Τάισον - Θα ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα»

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2024

Ο Κοστίν Λαζάρ, που αγωνίστηκε με επιτυχία τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ηρακλή, μίλησε στο Metropolis 95.5 και εξέφρασε την επιθυμία του να εργαστεί στην Ελλάδα, ενώ αποθέωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Είμαι στο Βουκουρέστι. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν προπονητής. Ξεκίνησα από Ακαδημίες και σιγά σιγά ανέβηκα και σε ανδρικές ομάδες. Πλέον, είμαι ελεύθερος. Θέλω να είμαι μέρος του ποδοσφαίρου και είμαι στη διαδικασία να πάρω το δίπλωμα UEFA PRO» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν έφυγα από την Ελλάδα το έκανα γιατί έπρεπε να συνεχίσω την καριέρα μου. Έπαιξα άλλα τρία χρόνια, μετά σταμάτησα και ασχολήθηκα με την προπονητική. Τότε η γυναίκα μου μου είπε να μην φύγουμε από την Ελλάδα και τώρα έχω και εγώ την ίδια σκέψη. Είμαι ανοιχτός να ακούσω κάποια πρόταση από ελληνικό σύλλογο.

Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Πάντα προσπαθώ να βλέπω βίντεο και στιγμιότυπα γιατί δεν μπορώ να παρακολουθώ ολόκληρους τους αγώνες. Φυσικά, βλέπω και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που είναι από τους καλύτερους προπονητές και μπορείς να μάθεις από αυτόν. Πάντα... γυρίζω στα ασπρόμαυρα, τρέφω αισθήματα και για τον ΠΑΟΚ και για την Ελλάδα. Είχα έρθει να κάνω αλλαγή χρόνου στη Θεσσαλονίκη γιατί έχω σπίτι κοντά στην πόλη, αλλά δεν είχε προπονήσεις τότε η ομάδα. Θα έρθω κάποια στιγμή να τους δω. Χαίρομαι που η ομάδα είναι ψηλά και διεκδικεί συνέχεια τίτλους».

Για τις επιθετικές επιδόσεις του Δικεφάλου σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει πολλά γκολ, έχει καλή επιθετική γραμμή. Ο Λουτσέσκου δουλεύει καλά στο επιθετικό κομμάτι και είναι δίκαιος. Θα επιβραβεύσει τον παίκτη που θα δουλέψει σωστά και αυτό φαίνεται στην ομάδα. Πέρα από το ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή φυσική κατάσταση είναι και πνευματικά σε καλό επίπεδο, γιατί δουλεύει καλά και σε αυτόν τον τομέα».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει: «Γνωρίζω τον Τάισον, τον έβλεπα και στην Ουκρανία. Είναι τοπ παίκτης. Είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά θα παίξει, σίγουρα, κι άλλο. Μου αρέσει πολύ και ο Κωνσταντέλιας. Ο ΠΑΟΚ έχει και Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Σβαμπ. Ο Λουτσέσκου με βάση το διαθέσιμο μπάτζετ παίρνει τους καλύτερους και παρουσιάζει μία πολύ ικανή ομάδα».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο Λουτσέσκου είναι τα πάντα. Αναλυτής, φυσικοθεραπευτής... Είναι περισσότερο μάνατζερ, όχι απλός προπονητής, ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Του δώσαμε το καλύτερο παρατσούκλι, το «στρατηγός». Θα δουλέψει σωστά, θα φέρει την πειθαρχία και θα παίξουν αυτοί που αξίζουν. Ξέρω πώς δουλεύει από την Ραπίντ και είναι ο καλύτερους Ρουμάνος τεχνικός. Μου άρεσε να παίρνω στην δουλειά μου τα στοιχεία που έχει ο Λουτσέσκου, την πειθαρχία, τα τακτικά κομμάτια και την δικαιοσύνη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.