Νέα στοιχεία προκύπτουν όσον αφορά στη χαλαρότητα των αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια λούνα παρκ, καθώς ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα, εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενδεικτική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, η οποία πήρε ξανά άδεια, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη και μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι.
Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.
Στους όρους του διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα. Η γυναίκα όμως αυτή κέρδισε το διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.