Λάππας: «Ο Άρης φέτος έχει κάνει πολλές υπερβάσεις, MVP είναι όλο το σύνολο»

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2024

Για την φετινή ομάδα μπάσκετ του Άρη μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Γιάννης Λάππας, τονίζοντας ότι MVP φέτος είναι το σύνολο. «MVP είναι όλη η ομάδα. Ο Άρης φέτος είναι ο ορισμός της ομάδας και παίζει σε κάθε παιχνίδι με σκληρότητα. Ακόμη και να χάσει προσπαθεί και έχει κάνει φέτος πολλές υπερβάσεις. Με κορυφαία την χθεσινή» είπε, μεταξύ άλλων, και συνέχισε:

«Διάφοροι αντίπαλοι έψαξαν κάποιες δικαιολογίες ότι ο Άρης παίζει καράτε. Εκείνο που έχω να πω, είναι αν μπορούν και αυτοί να παίξουν με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε ομάδα. Ο Καστρίτης έχει πείσει πολλούς παίκτες να θυσιάσουν το κορμί τους, πολλοί δεν θέλουν να παίξουν άμυνα γιατί θέλουν να κρατήσουν δυνάμεις για την επίθεση. Καμία ομάδα χωρίς θυσία των παικτών δεν μπορεί να φτάσει ψηλά».

Σημείωσε ότι: «Δεν είσαι ποτέ σίγουρος με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γιατί συμβαίνουν πολλά... μαγικά. Δεν ξέρω αν ο Γιαννακόπουλος το είπε γιατί το πιστεύει. Εγώ είμαι μαζί του και μακάρι να έχει αυτή την σκέψη. Ακόμη και στο τελευταίο λεπτό με τον Παναθηναϊκό λες μήπως συμβεί το οτιδήποτε. Αυτές οι ομάδες έχουν προσωπικότητες και πρέπει να περιμένεις. Αν έμπαινε, για παράδειγμα, του Καλαϊτζάκη το τρίποντο θα είχαμε παράταση, τόσο απλά.

Είναι σημαντική αυτή η επιτυχία για την ψυχολογία και για το εγώ των παικτών. Είναι μεγάλη τόνωση. Μπαίνει, πλέον, δυνατά για την τετράδα. Είναι βέβαιο ότι είναι θέμα διαχείρισης και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία. Το σημαντικό ματς είναι αύριο. Στον φετινό Άρη όλοι οι παίκτες συμμετέχουν, όλοι θυσιάζονται και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Ο Τολιόπουλος, ναι, έβαλε τα μεγάλα σουτ, αλλά μέχρι να φτάσουμε είχαν παιχτεί άλλα 38 λεπτά».

Κατέληξε λέγοντας: «Στο Παλέ αύριο και την Κυριακή δεν θα πέφτει καρφίτσα. Ο Άρης είναι σε καλό δρόμο. Ο προπονητής πρέπει να είναι ο πιο προσγειωμένος απ' όλους γιατί ακολουθούν και άλλα κρίσιμα παιχνίδια. Οι μεγάλες ομάδες θυμούνται μόνο τις ήττες γιατί είναι λίγες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.