Λανθασμένη προσέγγιση και επιλογές, καθυστερημένες αλλαγές, όλα λάθος...

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Ιανουαρίου 2024

Νίκησε πολλές ομάδες φέτος ο ΠΑΟΚ, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκτός έδρας και με γεμάτα τα γήπεδα από οπαδούς τους. Τη Χαρτς, την Αμπερντίν, την Αϊντραχτ, τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. Ολες, όμως, έπαιξαν για να κερδίσουν. Ανοίχτηκαν και ζήτησαν τη νίκη, την πήρε τελικά ο ΠΑΟΚ γιατί βρήκε ελεύθερους χώρους και κατάφερε να κάνει το δικό του παιχνίδι, αυτό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών του.

Χθες στο άδειο από κόσμο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Αρης, προβληματισμένος από τις δικές του αδυναμίες και φοβισμένος από τη φόρμα του ΠΑΟΚ, έπαιξε για να μη χάσει και με την ελπίδα να επωφεληθεί από κάποια ή κάποιες αντεπιθέσεις. Και ο ΠΑΟΚ, πολύ απλά, έκανε το λάθος να προσπαθήσει να τον κερδίσει παίζοντας μονότερμα και επιμένοντας να διασπάσει μια πολυπρόσωπη και πολύ καλά οργανωμένη άμυνα.

Η στρατηγική ήταν λανθασμένη και αποδείχτηκε περίτρανα στο πρώτο ημίχρονο. Οπως λανθασμένες αποδείχτηκαν και κάποιες επιλογές στην αρχική ενδεκάδα. Ηταν μοιραίο να μην έρθει η νίκη, ήταν μοιραίο να βρει ο Αρης ελεύθερους χώρους και να σκοράρει, ήταν και φυσιολογικό μετά το 1-0 να έρθει η ψυχολογική κατάρρευση και, μαζί της, το 2-0 για να τελειώσει ουσιαστικά νωρίς και άδοξα για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι.

Το περίεργο είναι ότι ο Λουτσέσκου δεν είδε τι έφταιγε και “κατέβασε” την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς καμία αλλαγή. Ο Βιειρίνια δεν μπορούσε, είχε γίνει ξεκάθαρο, αλλά έμεινε στην 11άδα. Ο Σαβέριο έκανε πάρτι από την πλευρά του. Μία ασίστ, ένα γκολ. Οταν έφυγε για να μπει ο Σάστρε, το 2-0 ήταν ήδη γεγονός. Ο Ντεσπόντοφ είχε μόνο αποτυχημένες ενέργειες, αλλά έμεινε κι αυτός, για να περάσει ο Ζίβκοβιτς μετά το 2-0. Οπως και ο Σβαμπ, στη θέση του Μειτέ που δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό δημιουργικά. Τρεις αλλαγές στο 67'. Πάλι καλά που την πρώτη την έκανε ο Λουτσέσκου στο 55' περνώντας επιτέλους τον Κωνσταντέλια αντί του ανύπαρκτου στο πρώτο ημίχρονο Μουργκ και έτσι άρχισε να υπάρχει ΠΑΟΚ επιθετικά. Ο Κωνσταντέλιας απείλησε με ένα πολύ ωραίο σουτ που έφυγε μόλις άουτ, λίγο μετά έβγαλε πάσα στον Σβαμπ κι εκείνος στον Μπάμπα που “έγραψε” το 2-1 και με μια άλλη πολύ ωραία πάσα έβγαλε μόνο του τον Σάστρε, που σούταρε όμως εξ επαφής πάνω στο πρόσωπο του Κουέστα.

Η συνέχεια είχε... Τζίμα αντί Μπράντον. Το πιτσιρίκι που δεν έπαιρνε χρόνο να παίξει ούτε σε πολύ εύκολα ματς, κλήθηκε στο 81' να βγάλει το φίδι από την τρύπα για να αποφύγει τουλάχιστον την ήττα ο ΠΑΟΚ. Μάταια, όμως. Ολα είχαν κριθεί με το δεύτερο γκολ του Αρη. Μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ έχασε μια ευκαιρία με κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ που έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε από την κορυφή κι αυτό δεν είναι ευχάριστο, μπορεί όμως να φανεί πολύ χρήσιμο αν όλοι, παίκτες και Λουτσέσκου, πάρουν το μάθημά τους από το χθεσινό παιχνίδι. “Σα να αδειάσαμε λίγο από ενέργεια, αλλά κι αυτό φυσιολογικό είναι”, δήλωσε ο Λουτσέσκου. Αν δεν πει κάποια διαφορετικά πράγματα στον εαυτό του και τους παίκτες του, μάλλον θα χαθεί η ευκαιρία για ένα πολύτιμο σεμινάριο για το πώς πρέπει να προσαρμόζεις την τακτική σου ανάλογα με τον αντίπαλο...

ΥΓ. Αλήθεια τώρα: Είναι δυνατόν σε δύσκολα και κρίσιμα ματς να μην παίζει από την αρχή ο Κωνσταντέλιας;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.