Λανς: Ποιος είναι ο προπονητής της που ξεκίνησε από... το Football manager

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί σε δυο σημαντικές αναμετρήσεις με τη Λανς για να μπει στους ομίλους του Conferece League. Ωστόσο, τα βλέμματα έχει κλέψει ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Γουίλιαμ Στιλ, που ξεκίνησε παίζοντας football manager και έγινε ο ίδιος manager σε επαγγελματική ομάδα. 

Ο Γουίλιαμ Στιλ είχε εμμονή με το Football manager από μικρή ηλικία, σε σημείο να σταματήσει απ την ακαδημία που αγωνιζόταν στο ποδόσφαιρο στα 17 έτη. Είχε από μικρός το μικρόβιο, μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί και με το...πραγματικό ποδόσφαιρο. Στα 25 του έγινε βοηθός προπονητή στη βελγική Λιρς, προτού σύντομα γίνει ο πρώτος προπονητής του συλλόγου.

Σύντομα, πήγε στην Μπέερσχοτ και αφού εντυπωσίασε και εκεί με το ποδόσφαιρο του και την επιδραστικότητά του, κατέληξε βοηθός του Όσκαρ Γκαρσία, του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού, στη Ρεμς το 2022.

«Έπαιρνε πρόστιμα λόγω έλλειψης άδεια προπονητή στη Λανς»

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχασε γρήγορα τη θέση του ως πρώτος προπονητής στη γαλλική ομάδα και ο σύλλογος εμπιστεύτηκε τον Στιλ. Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο Στιλ δεν είχε το ανώτατο πτυχίο προπονητικής που απαιτείται για να προπονήσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Ως συνέπεια, για κάθε παιχνίδι που ο Στιλ έκατσε στον πάγκο της Ρεμς, η γαλλική ομάδα χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 22.000 ευρώ! Ακολούθησαν και άλλα πρόστιμα. Έπειτα, από πολύ καιρό πήρε πέρυσιτο δίπλωμα προπονητή. 

Στην πρώτη του ολόκληρη σεζόν ως προπονητής της Ρεμς (2023-2024), η ομάδα δεν τα πήγε πολύ καλά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του. Φέτος το καλοκαίρι ανέλαβε τα ηνία της Λανς με στόχο να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως πέρυσι στο Champions League. Αντίπαλός της στην τελευταία μάχη ο Παναθηναϊκός σε διπλούς αγώνες, αρχής γενομένης σήμερα (22/08) στη Γαλλία (22:00, CosmoteSport).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.