Λανουά: «Επιθετικό φάουλ στο πέναλτι του Βόλου, έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ του Τσάλοφ»

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2024

«Επιθετικό φάουλ στο πέναλτι του Βόλου, έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ του Τσάλοφ» τόνισε ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά στην εβδομαδιαία ανάλυση του, ενώ υπογράμμισε ότι έκανε λάθος ο διαιτητής που δεν καταλόγισε πέναλτι στο Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός στο χέρι του Αράο.

Αναλυτικά:

Για τη φάση στο Athens Kallithea - ΑΕΚ: 

«Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Για το χέρι του Αράο στο Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: 

«Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Για το πέναλτι του Βαγιαννίδη που ακυρώθηκε στο Πανσερραϊκός - Πανσερραϊκός: 

«Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Για το πέναλτι του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αλλά το φάουλ έγινε από τον επιτιθέμενο και όχι από τον αμυνόμενο. Θα περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το λανθασμένο πέναλτι».

Για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ: «Αυτό το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο επιτιθέμενος σήκωσε το πόδι πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: Καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, αν ένας παίκτης εμποδίσει τον τερματοφύλακα από το να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του ή κλωτσήσει ή επιχειρήσει να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας είναι στη διαδικασία απελευθέρωσής της»

.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.