ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμίν Γιαμάλ: Το προφίλ του πατέρα του-Ποιος είναι ο 35χρονος που έπεσε «θύμα» ακροδεξιών

Metrosport Team15 Αυγούστου 2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε το ντεμπούτο του στο ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 16 ετών και κέρδισε αξιοσημείωτα το Euro στα 17 με τους γονείς του, να τον επευφημούν από το πλήθος.

Σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, ο πατέρας του Γιαμάλ, Μουνίρ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όταν μαχαιρώθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη Βαρκελώνη, στις 14 Αυγούστου 2024.

Ο μαροκινής καταγωγής, Mounir Nasraoui, μετανάστευσε στην Ισπανία ακολουθώντας την μητέρα του Fatima (γιαγιά του Yamal), η οποία έφτασε πρώτη το 1988 στη Μαδρίτη, από την Ταγγέρη, για να κερδίσει το ψωμί της οικογένειάς της.

Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Rocafonda, μια ταπεινή γειτονιά στην πόλη Mataró, στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας, οποία έχει τον ταχυδρομικό κώδικα 08304. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Αν έχετε δει τον Lamine Yamal να πανηγυρίζει τα γκολ του, σχηματίζει τα τρία τελευταία ψηφία – 304 – με τα χέρια του ως φόρο τιμής στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Εκεί, ο Mounir Nasraoui γνώρισε τη μητέρα του Γιαμάλ, τη Σίλα, ωστόσο το ζευγάρι έμελλε να μην μακροημερεύσει καθώς χώρισε όταν ο Γιαμάλ ήταν μόλις τριών ετών. Μέσα σε λίγα χρόνια, η FC Barcelona έκανε scouting στον Lamine Yamal και τον κάλεσε σε προπονήσεις στη La Masia, με τον ταλαντούχο πιτσιρικά να υπογράφει συμβόλαιο με τον σύλλογο το 2014.

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για την παιδική του ηλικία, ένα πράγμα που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι το ποδόσφαιρο ήταν πάντα κάτι που αγαπούσε. Ο Νασραουί, όπως και κάθε άλλος πατέρας, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την τεράστια επιτυχία του γιου του. Συνήθως επιλέγει το Instagram για να εκφράσει αυτή του τη χαρά – όποιος κάνει scroll στο προφίλ του θα καταλάβει.

Ο 35χρονος Nasraoui, ως ανήσυχο πνεύμα, κάποτε είχε «απαντήσει» με αβγά σε μια αντιπαράθεση που είχε με ορισμένους τύπους. Στη συνέχεια συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 650 δολαρίων για το περιστατικό.

Επιπλέον, μερικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μπαρτσελόνα είχε επίσης πρόβλημα λόγω της στάσης του και την υπερβολική πίεση που ασκεί σε αυτούς καθώς λέει ότι «βιάζεται πάρα πολύ» να δει τον γιο του να πετυχαίνει. Ο Νασραουί είναι σίγουρος για το διαμέτρημα του Λαμίν, όταν αστειεύτηκε ότι αυτός ήταν που ευλόγησε τον Λιονέλ Μέσι.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.