Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τη φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων-Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Θέμα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. σε συλλήψεις για την περίεργη υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, το οποίο κατηγορείται πως ευθύνεται για τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης μαθητών.

Σύμφωνα με τον Alpha οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ήδη έναν ύποπτο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμη μία σύλληψη.

 Επίσης όπως αναφέρθηκε οι δράστες φέρονται να μπήκαν στο εργοστάσιο με κλειδιά. 

Οι τρεις ενδείξεις του εμπρησμού

 Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία με την εκδοχή του εμπρησμού πλέον να θεωρείται δεδομένη με βάση τις πληροφορίες από το πόρισμα της Πυροσβεστικής. 

 «Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από μέσα από το εργοστάσιο, περιμένουμε να βγει πόρισμα αν υπάρχει εύφλεκτη ύλη», ανέφερε εκ νέου σήμερα στο Mega ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος χθες είχε προσδιορίσει τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού. 

 Αυτές είναι: 

  •  γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση 
  •  μύριζε βενζίνη. Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους 
  •  τα καταγραφικά: τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή...εξαφανίστηκε

 «Με βάση τα υλικά, τα τρόφιμα και τις συσκευασίες δεν δικαιολογείται εξάπλωση της φωτιάς λένε οι πυροσβέστες», είπε σήμερα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες

Στο μεταξύ, νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το Mega. Στις εικόνες αποτυπώνεται η πλήρης έκταση της καταστροφής.

Το εργοστάσιο έχει πάρει φωτιά και καίγεται ολοσχερώς. Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, το συγκεκριμένο βίντεο και ο τρόπος εξάπλωσης της φωτιάς αποτελεί στοιχείο που αποτελεί ένδειξη εμπρησμού.

Δείτε το βίντεο:

«Να συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες»

Σε ανακοίνωση της η εταιρία Γιαννίτσης δηλώνει άγνοια για το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

«Εάν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και να συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες που καταστρέφουν κόπους και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν δεκάδες οικογένειες στο φάσμα της ανεργίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άλλο ένα στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι το μοναδικό καταγραφικό των καμερών που δεν καταστράφηκε έχει αποτυπώσει σύμφωνα με πληροφορίες τις “σκιές” τουλάχιστον δύο ατόμων, γεγονός που καταδεικνύει ότι η φωτιά στο εργοστάσιο ήταν εμπρησμός από πρόθεση.

«Συνεργαζόμαστε με αμεσότητα, προθυμία και απόλυτη διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατανοήσουμε σε βάθος όλα τα δεδομένα και να εντοπιστούν τα αίτια των συμβάντων. Δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα με τα πορίσματα των ερευνών και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες που συνάδουν με τα υψηλά επιχειρηματικά μας πρότυπα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.