Λάκης Σημαιοφορίδης στη «ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ»: «Οι παράγοντες δεν σέβονται κανέναν και τιμωρούντσι μόνο με πρόστιμα»

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2024

Ο έγκριτος νομικός αθλητικού δικαίου, Λάκης Σημαιοφορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» για τη φύλαξη των γηπέδων και την οπαδική βία, τόνισε ότι η ελληνική αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και επεσήμανε ότι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσουν τους επαγγελματίες οπαδούς που έχουν φτάσει στο σημείο να ελέγχουν ακόμα και τους ίδιους τους παράγοντες! 

Μεταξύ άλλων είπε:

«Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε διαχωρισμό ευθυνών και αρμοδιοτήτων. Υπάρχει ένα προϊόν που πωλείται από τις ανώνυμες εταιρείες και θα πρέπει οι ίδιες οι εταιρείες να φροντίζουν τους αυτοελέγχους και τις διαδικασίες της τήρησης των κανόνων του ίδιου του προϊόντος τους. Δεν είναι η υποχρεωμένη η ελληνική αστυνομία να αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Μπορεί στο γήπεδο να λειτουργήσει εταιρεία σεκιούριτι. Πρέπει οι ίδιες οι ΠΑΕ να ελέγχουν τους συνδέσμους των οπαδών τους και να προστατεύσουν το προϊόν τους. Πρέπει να σταματήσουμε τους επαγγελματίες οπαδούς. Κάποιοι γίνονται επαγγελματίες οπαδοί και βγάζουν χρήματα και φτάνουν στο σημείο να ελέγχουν πρόσωπα και καταστάσεις όπου ακόμα και οι παράγοντες δεν μπορούν να τους ελέγξουν. Θυμάστε τι είχε υποστεί ο Ντέμης Νικολαΐδης όταν είχε αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αυτό που ζούμε είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε; Έχουμε παράγοντες που κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις, δεν σέβονται κανένα όργανο και θεσμούς και τιμωρούνται μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο ΚΑΠ και να έχουμε αφαιρέσεις βαθμών για να αλλάξουν συμπεριφορές οι παράγοντες και να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα. Οι παράγοντες δεν έχουν τη βούληση να λύσουν τα προβλήματα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.