Λαγκαδάς: Πώς άρπαξε φωτιά λόγω στατικού ηλεκτρισμού η ανήλικη

Metrosport Team30 Μαΐου 2024

Τη μάχη της για τη ζωή συνεχίζει να δίνει η ανήλικη που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα μετά από ανάφλεξη που προκλήθηκε την ώρα που ανεφοδίαζε με καύσιμα το όχημα ο πατέρας της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ και πραγματογνώμονας εισαγγελίας, Γιώργος Περιβολιώτης, τόνισε ότι ο κίνδυνος λόγω της τριβής να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός ελλοχεύει πάντα, γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Όταν μεταγγίζω τη βενζίνη στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τριβή που δημιουργείται όταν πέφτει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, δημιουργεί κάποια στατικά ηλεκτρικά φορτία” είπε και στη συνέχεια εκτίμησε ότι για να γίνει αυτό απαιτείται επαφή», είπε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η ανήλικη πιθανότατα ακούμπησε τον πατέρα της, με αποτελέσμα να δημιουργηθεί «σπίθα» από τον στατικό ηλεκτρισμό, να ακολουθήσει εκκένωση και έπειτα ανάφλεξη.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ερευνάται και αυτή η εκδοχή, εφόσον δεν υπήρχε κάποια εστία φλόγας που να υπήρχε στο σημείο.

«Σαφώς πιο εύφλεκτο και μπορούσε να αναπτύξει περισσότερα ηλεκτρικά φορτία αν ήταν συνθετικό. Αν για παράδειγμα ήταν βαμβακερό το ρούχο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.