La Liga: Τα όρια των μισθών προκαλούν ίλιγγο-Ποιες ομάδες προηγούνται

Γιάννης Τσερβίνης15 Σεπτεμβρίου 2024

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που αφορούν τους μισθούς των παικτών των συλλόγων της La Liga.

Αρκετοί εκ των συλλόγων έμειναν σταθεροί, άλλοι αύξησαν τις αποδοχές τους και άλλοι ξόδεψαν περισσότερα από όσα διαθέτουν!

Η συγκέντρωση όλων των ομάδων της La Liga για να ανακοινώσουν ποιο είναι το μέγιστο ποσό χρημάτων που πρέπει να ξοδέψουν για να πληρώσουν τους παίκτες τους και το υπόλοιπο αθλητικό προσωπικό του συλλόγου, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, ανέδειξαν την Ρεάλ Μαδρίτης νικήτρια.

Η «Βασίλισσα» φαίνεται πως είναι «βασίλισσα» και στα οικονομικά, παραμένοντας στην ίδια θέση εδώ και αρκετά χρόνια, αφού μπορεί να δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα για τις μεταγραφές παικτών και την πληρωμή τους, με το ανώτατο όριο να αγγίζει τα 755 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα παρά τα οικονομικά ζητήματα που έχει βρίσκεται στην 2η θέση με 426 εκ. ευρώ, ωστόσο υπάρχει η άποψη ότι ξοδεύει περισσότερα από ότι μπορεί.

Στην 3η θέση είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει ανώτατο όριο τα 310 εκ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά φυσικά προκαλούν ίλιγγο, αλλά μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται οι μισθοί των παικτών, του προπονητή, των βοηθών και όλου του υπόλοιπου προσωπικού μίας ομάδας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ομάδες θέτουν το δικό τους όριο αποδοχών, αλλά πρέπει πάντα να συμμορφώνεται με τους κανόνες του Οικονομικού Ελέγχου της LaLiga

Αν ένας σύλλογος το υπερβεί, θα πρέπει να διορθώσει την κατάσταση εξοικονομώντας χρήματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.