Κυριαζής: «Να βρει τον δρόμο του ο Ηρακλής, ο Εθνικός στοχεύει στην παραμονή»

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Ο προπονητής του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου και βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Κυριαζής, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τη νέα σεζόν της Super League 2, την προετοιμασία και τον ανταγωνισμό στην κατηγορία.

Παράλληλα, σχολίασε την αλλαγή σελίδες στους «κυανόλευκους», μεταφέροντας την ευχή του να ξεφύγει ο Ηρακλής από τα προβλήματα των τελευταίων ετών και να βρει και πάλι τον δρόμο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για τη θέση του προπονητή εν συγκρίσει μ’ αυτή του ποδοσφαιριστή, που έζησε, επίσης, είπε: «Είναι διαφορετικά, δεν έχει με περισσότερα ή λιγότερα, αλλά είναι διαφορετικής φύσης τα «βάσανα». Σαν προπονητής είσαι υπεύθυνος πολλών ανθρώπων μαζί για να αποδώσουν αυτό που πρέπει και να είναι όπως πρέπει. Ως ποδοσφαιριστής είναι πιο απλό, έχεις να διαχειριστείς τον εαυτό σου. Ως προπονητής διαχειρίζεσαι τα πάντα, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, κόσμο, media. Ήμουν χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο, η διαχείριση είναι η ίδια. Απλώς τώρα είμαι σε διαφορετική λίγκα».

Για το στόχο του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου στη νέα σεζόν: «Δε το συζητώ βάσει δυναμικότητας και ιστορίας είμαστε νεοφώτιστοι αλλά και χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην κατηγορία, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες, Ηρακλή, Λάρισα… Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους ιστορία στην κατηγορία. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει και δεύτερος στόχος για εμάς, να προσπαθήσουμε να καταξιωθούμε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είναι ένα σωματείο που αντιπροσωπεύει όλη την Πιερία, που θέλουμε να κάνουμε όλους τους ανθρώπους υπερήφανους».

Για τον Ηρακλή και την αλλαγή σελίδας με την παρουσία του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ό,τι πληροφορίες είχαμε, έβγαιναν πάντα λάθος. Όλοι ευχόμαστε επιτέλους να μην ξαναγίνει ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και να βρει τον δρόμο του ο Ηρακλής. Ο νέος μεγαλομέτοχος και οι επιτελείς της ομάδας κάνουν μια προσπάθεια να μη γίνει αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Ευχόμαστε το καλύτερο για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Ο χρόνος θα δείξει το αποτέλεσμα».

Για το τι θα παίξει ρόλο ώστε να κάνει πρωταθλητισμό: «Είμαι της άποψης πως η χημεία έμπειρων και νεαρών που εγώ τουλάχιστον προτιμώ. Σίγουρα χρειάζονται έμπειροι παίκτες της κατηγορίας. Δε θέλω να μειώνουμε τη συμβολή και την όλη δουλειά των προπονητών. Ίσως ακουστεί έτσι επειδή μιλάω από το πόστο μου, αλλά παραβλέπουμε το ρόλο και το έργο των προπονητών. Υπάρχει αξιόλογος προπονητής στην ομάδα, αλλά και ανταγωνιστικό ρόστερ. Παρακολουθώ τις κινήσεις που κάνει ο Ηρακλής, αλλά είμαι στην ομάδα μου και βρισκόμαστε στη δική μας προετοιμασία. Μεταγραφικά έχουμε κάποιες κινήσεις ακόμα. Ζήτησα να γίνουν κινήσεις προτού ξεκινήσει η προετοιμασία και όλοι οι προπονητές θέλουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο ρόστερ. Εκ των πραγμάτων πρέπει να αφήσεις και θέσεις για μέσα στην προετοιμασία για κάποιες προσθήκες».

Για το νέο πρωτάθλημα και για τη Super League 1: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε, θα ήταν επικίνδυνη μια πρόβλεψη για τη Super League 1. Οι 4 έχουν μεγάλη δυναμική, αλλά ευχής έργο είναι να δούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και το χαίρεται ο κόσμος. Και στη δική μας κατηγορία το θέλουμε, υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, θα είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και στη Super League 2».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.