Κυριάρχησε η Ισπανία, 1-0 την Ιταλία του σχεδόν ανίκητου Ντοναρούμα

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Απόλυτη κυρίαρχος η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Ιταλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro 2024. Οι Ισπανοί δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά βρήκαν μπροστά τους το τείχος Ντοναρούμα. 

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και επιχείρησαν να γίνουν απειλητικοί. Στο 10ο λεπτό ο Μοράτα πάσαρε στο Νίκο Γουίλιαμς στο ύψος της μικρής περιοχής και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντοναρούμα. 

Η Ισπανία πίεζε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε ένα λεπτό καθώς ο Ιταλός πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν και στο κοντινό πλασέ του Μοράτα στο 24 και στο δυνατό σουτ του Ρουίθ στο 25. Η Ιταλία προτίμησε να αφήσει χώρους ώστε να βρει την ευκαιρία να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η μοναδική τους ευκαιρία ήταν στο 45 με ένα σουτ του Κιέζα.

Η Ισπανία είχε την πρωτοβουλία και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και στο 55ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με αυτογκόλ. Ο Γουίλιαμς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μοράτα βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να την βρει και ο Καλαφιόρι μπερδεύτηκε και με το πόδι την έστειλε στα ιταλικά δίχτυα.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν άλλες δυο καλές ευκαιρίες με Μοράτα και Γιαμάλ ενώ είχε και δοκάρι με τον Νίκο Γουίλιαμς.

Ο ρυθμός έπεσε και οι κόντρες και τα σκληρά μαρκαρίσματα έκαναν την εμφάνιση τους. Η Ιταλία δεν κατάφερε να απειλήσει περαιτέρω την εστία των Ισπανών, οι οποίοι παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο τέρμα. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις έχασαν ακόμη δυο καλές ευκαιρίες καθώς ο Ντοναρούμα κατέβασε τα ρολά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: 

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι (71' Μπαένα), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (90+4' Μερίνο), Γιαμάλ (71' Τόρες), Μοράτα (78' Οϊαρθάμπαλ), Γουίλιαμς (78' Πέρεθ)

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46' Κριστάντε), Φρατέζι (46' Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (82' Ρασπαντόρι), Κιέζα (64' Τζακάνι), Σκαμάκα (64' Ρετέγκι)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.