«Ευλογημένη η οικογένεια Βιεϊρίνια - Η τρέλα του Δημήτρη είναι ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2022

Η κυρία Γεωργία, μητέρα του Δημήτρη που έχει κινητικά προβλήματα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προσφορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου από την οικογένεια Βιεϊρίνια για να μπορεί να μετακινείται με ευκολία ο γιος της.

«Είναι ένα «ξεκλείδωμα» του παιδιού. Οταν δεν έχεις κάτι να κινηθείς δεν μπορείς να πας πουθενά. Πηγαίναμε με μία ξαπλωτούσα, γλιστρούσε και το παιδί ταλαιπωρούνταν. Εχει μεγάλη σημασία. Και έξω στην αυλή να τον βγάλεις δεν θα τον πάρεις αγκαλιά. Είναι εξυπηρετικό. Την διαφορά την καταλαβαίνει και ο Δημήτρης. Μετά τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 1 το βράδυ κάθεται στο καροτσάκι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μπορούσα να τον πάω στο γήπεδο, που είναι η τρέλα του ο ΠΑΟΚ. Μία φορά είχε πάει με την βοήθεια των παιδιών στο γήπεδο και τώρα 2 του μηνός θα είμαστε εκεί. Και το άλλο παιχνίδι που πήγε ήταν ξανά με τον Παναθηναϊκό.»

Για την σχέση με την οικογένεια Βιεϊρίνια ανέφερε: «Βγήκα μόνο μία φωτογραφία πριν από τρία χρόνια με τον Βιεϊρίνια στον αγώνα με τον Βόλο, γιατί είναι ο αγαπημένος του Δημήτρη. Οι τούρτες μας όλες ήταν με τον Βιεϊρίνια. Η σχέση μας ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ήθελα να πάω αλλά δεν μπορούσα γιατί το καρότσι ήταν διαλυμένο. Η Λίνα Κεχαγιά το ήξερε και προσπαθούσε να το μεταφέρει στην ΠΑΕ. Πήρε τηλέφωνο την Βάσω (σ.σ. την σύζυγο του Βιεϊρίνια) και ρώτησε αν μπορεί ο Αντρέ να μιλήσει στην ΠΑΕ και της είπε «δεν θα κάνεις τίποτα, μιλάω με τον Αντρέ και σε παίρνω». Και μας πήραν πίσω και μας είπαν «θα το αναλάβουμε εμείς». Επειδή δεν είμαι καλή στα λόγια, εγώ λέω αυτά τα παιδιά να είναι ευλογημένα, γιατί ένα ευχαριστώ είναι λίγο.»

Υπογράμμισε ότι: «Είχαμε επικοινωνία σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας γιατί έκανε τρεις μήνες να έρθει από την Σουηδία. Κατασκευάστηκε εκεί και ήρθε προχθές. Η Βάσω με ρωτούσε συνέχεια τι έγινε και πλέον έχουμε επαφές συνέχεια.»

Τόνισε τέλος ότι: «Η κρατική μέριμνα είναι μηδέν. Είμαστε στην πρόνοια, δεν μπορώ να δουλέψω, και μας έδιναν ένα επίδομα και δωρεάν νοσοκομείο, που πλέον είναι δωρεάν για όλους. Είχαμε καρότσι από την Γερμανία, εκεί το πήραμε χωρίς έξοδα, αλλά το παιδί μεγάλωσε και μετά έπρεπε να το αλλάξουμε. Απευθυνθήκαμε στην Εταιρεία Σπαστικών Β. Ελλάδας, αλλά δεν τον πήραν γιατί δεν είχαν μεταφορικό μέσο και μετά καθηλώθηκε σπίτι. Το έπαθε από το τριπλούν το εμβόλιο. Ήταν χαλασμένη η παρτίδα, το παιδί είχε γεννηθεί φυσιολογικό. Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν ήταν τεσσάρων μηνών. Δεν υπάρχει κράτος.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.