Κύπρος: «Πληροφορίες για πέντε ομάδες που κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2024

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο, Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για πέντε ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπου γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται ήδη σε δίνη, μετά τα χθεσινά (15/9) επεισόδιο στο ντέρμπι Απόλλωνα Λεμεσού-ΑΕΛ, το οποίο οδηγήθηκε σε αναβολή.

Λίγες ώρες μετά, ήρθε και η δήλωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιου Ευθυμίου στην «Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής: «Στην Επιτροπή έρχονται διάφορες πληροφορίες. Αυτές αξιολογούνται και λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις. Υπάρχουν πληροφορίες για πέντε σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Βρισκόμαστε στο πολύ πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης.

Βρίσκουν διάφορους τρόπους για να φάνε. Για παράδειγμα στην αγοραπωλησία παιχτών. Υπάρχει καταγγελία ότι κατά την υπογραφή δηλώθηκε χαμηλότερο ποσό από αυτό που εισπράχθηκε. Τα υπόλοιπα πού πήγαν; Ξέρουμε ότι εκβιάζονται παίχτες για να υπογράψουν διπλά και τριπλά συμβόλαια. Για παράδειγμα ήρθε κοντά μας υπόθεση όπου εκβιάστηκε προπονητής να υπογράψει ότι έπιασε τα λεφτά του, ενώ δεν τα έπιασε. Και αυτό το περιστατικό αφορά ένα από αυτά τα πέντε σωματεία».

φωτό αρχείου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.