Κύπελλο: Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με Κυπελλούχο εκτός πεντάδας

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2024

Η σημερινή (2/10) κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και της συνέχειας του θεσμού μέχρι τα ημιτελικά, δημιουργεί «μονοπάτι» τελικού για μια θεωρητικά «μικρή» ομάδα!

Τι ισχύει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, σε περίπτωση που Κυπελλούχος Ελλάδας αναδειχθεί ομάδα που θα τερματίσει εκτός πεντάδας στη Super League ή από χαμηλότερη κατηγορία;

Το Κύπελλο Ελλάδας μπαίνει στην τελική του μορφή από τη φάση των «16» μετρώντας αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό και την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου.

Αρκετά άτυχοι στην κλήρωση θεωρητικά είναι Άρης και ΑΕΚ καθώς θα αναμετρηθούν στους «16» και ο δρόμος προς τον τελικό γι' αυτούς περνάει, θεωρητικά πάντα, μέσα από τη διασταύρωση με τον ΠΑΟΚ πιθανότατα στους «8» και τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό στους «4».

Βάσει της κλήρωσης έχει δημιουργηθεί «μονοπάτι» ώστε στον τελικό να βρίσκεται μια, θεωρητικά πάντα, μικρότερου βεληνεκούς ομάδα της Super League ή θεωρητικά και ομάδα από χαμηλότερη κατηγορία!

Τι θα ισχύσει σε περίπτωση που το Κύπελλο κατακτήσει μια ομάδα η οποία είτε θα τερματίσει εκτός πρώτης 5αδας, είτε από χαμηλότερη κατηγορία; Πώς αλλάζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε μια τέτοια περίπτωση;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Metrosport.gr από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ομάδα εκτός 5αδας θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League.

Σ’ αυτό το σενάριο ο πρωταθλητής και ο 2ος της βαθμολογίας της Super League θα πάρουν εισιτήριο Champions League, ο 3ος και ο 4ος τα δύο εισιτήρια του Conference League και ο Κυπελλούχος το εισιτήριο του Europa League.

Αυτό ωστόσο δημιουργεί «θέμα» στο δεύτερο γκρουπ των θέσεων 5-8 που δημιουργήθηκε με «έπαθλο» το εισιτήριο του Conference League!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Metrosport.gr σ’ αυτό το σενάριο, τα Play Off της Super League για τις θέσεις 1-4 και τις θέσεις 5-8 θα γίνουν κανονικά, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένος για τις 17 Μαΐου, άρα μετά το τέλος του Πρωταθλήματος.

Υπάρχει όντως ενδεχόμενο, σ’ αυτό το σενάριο, να μην «ανταμειφθεί» με το εισιτήριο του Conference League ο 5ος μένοντας εκτός Ευρώπης και οι αγώνες του γκρουπ 5-8 της Super League να μην έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.