Κυνηγώντας το… όγδοο θαύμα

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Μαΐου 2024

Φέτος ο Αρης πέτυχε πολλά περισσότερα πράγματα συγκριτικά με τους ρεαλιστικούς στόχους του και τώρα θα «διασκεδάσει» την επιτυχία του στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό στον σημερινό (31/5, 20:00, ΕΡΤ3) πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης».

Ενα στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι ο ρεαλισμός. Βαδίζοντας πάνω σε πραγματικά δεδομένα και θέτοντας στόχους ανά μήνα, δεν έφτασε απλά το σημείο δοκιμασίας των πραγματικών αντοχών της αλλά… τρύπησε και το ταβάνι της. Και τώρα βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό δίχως την παραμικρή πίεση και νιώθοντας την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικής εικόνας που τη χαρακτήρισε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι «κίτρινοι» ξέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης κι ας νίκησαν τον Παναθηναϊκό πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Κρίνοντας από την εικόνα των «πράσινων» στο πρόσφατο Final Four της Euroleague και την κατάκτησή του, προφανώς βρίσκονται στο pick της απόδοσής τους.

«Ξεκινάμε τη σειρά των ημιτελικών με το πρώτο παιχνίδι στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης, σε ένα γήπεδο που θα θέλει να γιορτάσει την κατάκτηση του τροπαίου, όποτε όπως καταλαβαίνετε η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι σε παρά πολύ υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μία σειρά στην οποία δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε το μπάσκετ που μας χαρακτηρίζει όλη τη χρόνια και να δείξουμε την μπασκετική μας ταυτότητα για ακόμη μια φορά, κάτι που κάναμε αρκετά καλά πιστεύω και για μεγάλη διάρκεια στη σειρά με τον Προμηθεα Πάτρας», είπε ο Σωτήρης Καραποστόλου (εκ των άμεσων συνεργατών του Γιάννη Καστρίτη).

Το κακό για τους «κίτρινους» είναι ότι ο Ρόνι Χάρελ δεν θα βρεθεί στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου και πιθανότητα θα χάσει όλη τη σειρά η οποία θα κριθεί στις δύο νίκες. Ο Αμερικανός δεν έχει ξεπεράσει το οστικό οίδημα, γι’ αυτό δεν είναι στην αποστολή εν αντιθέσει του Τζόναθαν Σταρκ ο οποίος αν και δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο θα βρεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Η απουσία του Χάρελ εξασφάλισε θέση στον Ερικ Ριντ ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στη σειρά με τον Προμηθέα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.